Dostavljanje informacije

Učinak pandemije na gospodarstvo FBiH u ponedjeljak pred zastupnicima

Federalno ministarstvo zdravstva je obavezano da do 27. srpnja dostavi informaciju o COVID-19 epidemiološkoj situaciji u FBiH
Vijesti / Politika | 23. 07. 2020. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine upoznala se sa informacijom u vezi sa zahtjevom Zastupničkog Doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine vezano za posljedice djelovanja epidemije koronavirusa (COVID-19) na gospodarstvo, sa aspekta primjene Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, pojedinih grana gospodarstva, stanja zaposlenih, te stanja u zdravstvu Federacije BiH.

Federalno ministarstvo financija je zaduženo da do ponedjeljka, 27. srpnja sačini informaciju o financijskim učincima primjene Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koju će premijer Federacije BiH dostaviti Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, priopćeno je u četvrtak iz Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo zdravstva je obavezano da do 27. srpnja dostavi informaciju o COVID-19 epidemiološkoj situaciji u FBiH, kao i poduzetim aktivnostima Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, kao i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

Zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević je ovlaštena da informaciju o financijskim učincima primjene Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić informaciju o COVID-19 epidemiološkoj situaciji u FBiH, prezentiraju na narednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Za sljedeću sjednicu Parlamentu Federacije BiH će biti dostavljena i informacija o utjecaju pandemije COVID-19 na gospodarski sektor u FBiH (za razdoblje ožujka-svibnja 2020) Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, kao i informacija Federalnog ministarstva rada i socijalne politike s podacima Federalnog zavoda za zapošljavanje o osnovnim indikatorima sa evidencija javnih službi za zapošljavanje u FBiH (za razdoblje siječanj-svibanj 2020).

Vlada Federacije BiH je, zbog nemogućnosti prikupljanja potpunih i točnih podataka iz nadležnosti resornih ministarstava u zadanom roku, obavezana da, u što kraćem roku, a najduže do kraja kolovoza 2020. godine, pripremi potpunu informaciju o posljedicama djelovanja epidemije koronavirusa (COVID-19) na gospodarskih sa aspekta primjene Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, pojedinih grana gospodarstva, stanja zaposlenosti, te stanja u zdravstvu Federacije BiH.

Ova informacija će, tvrde, nakon razmatranja na sjednici Vlade FBiH biti dostavljena Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na razmatranje, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close