Studentska liga

Info servis osvojio Studentsku ligu

Vijesti / Politika | 01. 07. 2012. u 16:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklih gotovo mjesec dana održavana je Studentska liga u organizaciji Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru. Protekle večeri odigrane su dvije utakmice, jedna revijalnog karaktera dok je druga bila za prvo mjesto.

U revijalnoj utakmici sastale su se ekipe Unije studenata i Prijatelja. Utakmica je ponudila mnogo atraktivnih poteza, dok je u konačnici rezultat glasio 4:4. Povela je ekipa prijatelja golom Adisa Obada, izjednačio je Adnan Marić, dok je Unija povećala rezultat na 4:1 golovima Šemsudina Bismilaja (2 gola) i Adnana Marića.

Do kraja utakmice 'Prijatelji' su preuzeli inicijativu na terenu te se do kraja rezultat izjednačio golovima Adisa Obada (2 gola) i Milija Arapa. Za studente su nastupili Semir Hatić, Alen Jaganjac, Alem Memić, Dino Trešnjo, Adnan Marić, Elvedin Šunje, Samir Salčin, Šemsudin Bislimaj. S druge strane za ekipu 'Prijatelja' nastupili su Eldin Merzić, Hamid Šemić, Suad Mutapčić, Mili Arap, Jusuf Kafadar, Amer Zagorčić, Dževad Habibija, Adis Obad i Majudin Muratović.

U finalnoj utakmici snage su odmjerile ekipe Info servisa i Građevinskog fakulteta. Krajnji rezultat je bio 2:1. Golove za Info servis su postigli Bebanić i Balić, dok je gol za 'Građevince' postigao Hadžiabdić. U ekipi Info servisa igrali su Kenan Husejnspahić, Edin Bebanić, Amer Macić, Jasmin Tipura, Maid Brekalo, Esmin Jelovac, Đani Balić i Aid Mustafić. U protivničkoj ekipi nastupili su Muhamed Ratkušić, Sandi Ljevo, Tahir Hadžiabdić, Ernad Imočanin, Muamer Pirušić, Jasmin Talović i Đenan Karajbić.

Tijekom finalne večeri posjetitelji su sudjelovali i u humanitarnoj akciji gdje je svatko mogao ostaviti prilog za liječenje Alme Kovačić. Plakete su dodijeljene sponzorima turnira Clubu Art, Bh Telecomu i Sportskom savezu Grada Mostara, a finale je svojim prisustvom uveličao Meho Kodro.

Ovom prilikom iz Unije studenata su uputili zahvale portalima Nova Sloboda i Bljesak.info na praćenju aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close