Hercegbosanska županija

Incident na sjednici: Ministar optužio Vladu HBŽ da krši vlastite zapovijedi i pozvao policiju ... drugi ministar izbacio policajca!

Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije uputio je priopćenje za javnost ''povodom kršenja vlastitih zapovijedi od strane najodgovornijih''.
Vijesti / Politika | 24. 03. 2020. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije uputio je priopćenje za javnost ''povodom kršenja vlastitih zapovijedi od strane najodgovornijih''.

''Tijekom sjednice vlade koja je sazvana radi usvajanja proračuna, a održavana u potpunosti mimo propisa i zapovijedi (većina nije imala maske niti se poštuje minimalni propisani razmak između osoba) dogodio se incident koji jasno opisuje stanje i rad nas najodgovornijih u trenutnoj situaciji'', piše ministar Brešić na početku priopćenja.

Ističe kako je tijekom sjednice utvrđeno kako među njima sjedni osoba koja je starija od 65 godina i da je toj osobi u uvjetima u kojima se vodi sjednica ugroženo zdravlje.

''Riječ je o Josipu Tekliću šefu službe za odnose sa javnošću koji nije imao nikakvu zaštitu tijekom održavanja sjednice'', navodi ministar Brešić.

''Upozorio sam predsjednika vlade i stožera CZ da kršimo zapovijed o kretanju osoba starijih od 65 i da trebamo zaštiti Josipa tako što će čovjek otići kući. Nakon ignoriranja od strane ministra MUP-a koji je direktno zadužen da provodi tu mjeru i predsjednika vlade ja sam preko ureda pozvao policiju i prijavio kršenje zapovijedi o zabrani kretanja. Policajca koji je došao do vrata velike dvorane su pokušali spriječiti da uđe, na što sam se ustao otvorio vrata i zamolio ga da on reagira po prijavi i izdanoj zapovijedi'', navodi se.

''Ministar policije je pred svima (nezakonito, koliko sam upućen ministar nije zapovjednik policije) prstom naredio policajcu da ode što je ovaj i učinio. Ja sam zbog tonskog zapisa koji traje ponovio da je ministar policije prstom zapovjedio policajcu, a da je on također prekršio vlastitu zapovijed o zabrani kretanja.

I drugi put sam prijavio policiji da je gospodin Teklić na radnom mjestu i zamolio ih da postupe po zapovijedi i prijavi međutim policajac se zadovoljio usmenim objašnjenjima predsjednika vlade i ministra MUP-a.

Na kraju sam podnio kaznenu prijavu protiv ministra policije i odgovornih u lancu'', navodi se u priopćenju ministra Brešića.

Opširnije možete pročitati u njegovom priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close