Pismo

Impresionirani Dodik zahvalio Putinu na toplini

Dodik je naglasio da je impresioniran umijećem i dostignućima koje su oružane snage Ruske Federacije pokazale tijekom Parade
Vijesti / Politika | 01. 07. 2020. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovom izaslanstvu tijekom boravka u Moskvi, ističući kako mu je bila velika čast da nazoči veličanstvenoj Paradi pobjede u čast 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

"Po povratku iz Moskve želim da Vam zahvalim na toplom prijemu, kojeg ste meni i mom izaslanstvu priredili tijekom našeg boravka u vašoj zemlji. Bila mi je velika čast, kao pripadniku srpskog naroda i potomku antifašističkih boraca, da prisustvujem veličanstvenoj Paradi pobjede", istaknuo je Dodik u pismu zahvalnosti, piše Srna.

Dodik je naglasio da je impresioniran umijećem i dostignućima koje su oružane snage Ruske Federacije pokazale tijekom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame s drugim antifašističkim narodima, objavljeno je iz ureda srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Naši bratski narodi, ruski i srpski, dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podnijeli ogromnu žrtvu za slobodu cijele Europe. Civilizacijska dužnost svih europskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svjetskom ratu. Međutim, u posljednjih nekoliko godina, svjedoci smo pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimizacije krivaca i negiranje zločina. Naša moralna obaveza prema budućim generacijama nam nalaže da uložimo dodatne napore u širenju istine o Drugom svjetskom ratu kako bismo spriječili takve aktivnosti", istaknuo je Dodik, koji je ''uz veliku zahvalnost za pomoć koju pruža Ruska Federacija, srpski član Predsjedništva BiH je, uz najbolje želje za mir i blagostanje bratskog ruskog naroda, predsjedniku Ruske Federacije uputio izraze dubokog poštovanja''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close