Vanjski poslovi

Imenovanje u ministarstvu: Jedan čovjek – tri funkcije

Promjene će se desiti i u sektoru multilateralnih poslova, jer će sadašnji pomoćnik Ahmet Šahović 1. travnja postati veleposlanik u Nizozemskoj, a na njegovo mjesto trebao bi doći sestrić Alije Izetbegovića Bakir Sadović.
Vijesti / Politika | 25. 03. 2021. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara zadužen za sektor bilateralnih poslova Ahmet Halilović postavljen je za vršitelja dužnosti tajnika ministarstva, što mu je treća funkcija, piše Glas Srpske.

Nakon preuzimanja mandata, ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković je s mjesta pomoćnika za opće poslove smijenila Nikolu Đukića i na njegovo mjesto u svojstvu vršitelja dužnosti postavila pomoćnika za bilateralne odnose Halilovića, čime su Srbi ostali bez mjesta pomoćnika, prenijela je Srna.

Nakon što je od posljedica virusa korona 17. ožujka preminuo tajnik Ministarstva Adnan Hadžikapetanović, Halilović je i na tu dužnost postavljen kao vršitelja dužnosti, pa on sada obavlja tri od pet ključnih dužnosti.

Promjene će se desiti i u sektoru multilateralnih poslova, jer će sadašnji pomoćnik Ahmet Šahović 1. travnja postati veleposlanik u Nizozemskoj, a na njegovo mjesto trebao bi doći sestrić Alije Izetbegovića Bakir Sadović.

''Na ovaj način nastavlja se kaotična raspodjela resora u ministarstvu, a Turković se ne obazire ni na upozorenja Agencije za državnu službu, koja je već ukazala na nacionalni disbalans u strukturi na rukovodećim funkcijama'', navodi Glas Srpske.

Zastupnica SNSD-a u parlamentu BiH Snježana Novaković Bursać smatra kako ovakvo ponašanje Turković ne vodi nigdje drugo do potpunog urušavanja Ministarstva vanjskih poslova i digniteta vanjske politike BiH, jer se ona od početka bavi isključivo provođenjem stranačke politike i eliminacijom utjecaja druga dva naroda u BiH.

"Ako Turković nastavi ovako da ruši Ministarstvo, možemo razmišljati u pravcu kako joj pomoći. Ako ovo želi da predstavi kao službenu vanjsku politiku, da djeluje ovako kako djeluje sve vrijeme svog mandata, onda nema našu podršku i trudit ćemo se da je demaskiramo na svakom mjestu i u svakoj prilici", istaknula je Bursać.

Zaključila je kako ovo što radi Turković ne šteti samo Srbima i Hrvatima, nego i Bošnjacima, jer ona postavlja isključivo podobne kadrove jednoj partiji, a i u Ministarstvu vlada vrhunski nepotizam.

Kopirati
Drag cursor here to close