Sporazum

Igre i igrice: Makedonija još bez novog imena

Antonio Milošoski, bivši ministar vanjskih poslova u Vladi Makedonije Nikole Gruevskog, na svom Facebook profilu napisao je da ne zna je li Dimitrov na "istoj liniji" s premijerom Zoranom Zaevim, kada je riječ o novom imenu Makedonije
Vijesti / Politika | 11. 06. 2018. u 11:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum o novom imenu Makedonije između Skoplja i Atene još nije potpisan, a dio grčkih i makedonskih medija tvrdi da je to zbog neslaganja u makedonskoj vladi, odnosno sukoba na liniji ministar vanjskih poslova Nikola Dimitrov, koji je bio glavni pregovarač s grčkim kolegom Nikosom Kocijasom.

Zbog toga navodno Dimitrov već pakira kofere i odlazi s te funkcije, prenosi Tanjug.

Antonio Milošoski, bivši ministar vanjskih poslova u Vladi Makedonije Nikole Gruevskog, na svom Facebook profilu napisao je da ne zna je li Dimitrov na "istoj liniji" s premijerom Zoranom Zaevim, kada je riječ o novom imenu Makedonije, te dodao da je Dimitrov uveliko u komunikacijama sa sjedištem UN u New Yorku.

 "Ne znam je li politika Nikole Dimitrova 'na istoj liniji' sa Zaevim kada je riječ o pitanju novog imena Makedonije, ali diplomate iz Ujedinjenih naroda kažu da ministar ne vidi svoju perspektivu u Republici Makedoniji na dugi rok, što će pokazati vrijeme", napisao je Milošoski na svom profilu.

Makedonska vlada je, međutim, negirala da postoje neslaganja Dimitrova i Zaeva o pitanju novog imena Makedonije. Glasnogovornik makedonske vlade Mile Bošnjakovski izjavio je da u vladi Zaev nema razdora.

''Premijer Zoran Zaev, ministar vanjskih poslova Nikole Dimitrov i cijela struktura vlasti su na jednoj liniji, duboko uvjereni u rješavanju problema i jačanje dostojanstva i identiteta građana", rekao je Bošnjakovski.

Kako prenosie grčki mediji, ministar Dimitrov "Igra igrice" i odgovoran je, kako tvrde, zbog toga što sporazum o imenu još nije potpisan.

Kopirati
Drag cursor here to close