kamate

Igra u Federaciji BiH, Dodik sprema tužbe

Dodik je rekao kako će SNSD podržati sve aktivnosti u Vijeću ministara za odobravanje sredstava da se lokalni izbori održe.
Vijesti / Politika | 27. 05. 2020. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istaknuo je danas u Foči da je ova stranka spremna za izbore i da nemaju nijedan problem za njihovo održavanje, te da je sve do nelegitimno izabranog Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

"SNSD je za izbore, naša organizacija je spremna za izbore sutra i nemamo nijedan problem za njihovo održavanje. Zastoji nisu do SNSD-a nego do nelegalnog, nelegitimnog izbora Središnjeg izbornog povjerenstva i ukoliko to povjerenstvo ostane, onda to pretendira da izbori budu nelegalni", naglasio je Dodik.

Naveo je kako će SNSD podržati sve aktivnosti u Vijeću ministara za odobravanje sredstava da se lokalni izbori održe.

"Čim ta odluka dođe od ovlaštenih predlagača, naši članovi Vijeća ministara će tu odluku podržati, ali je očigledno da nema suglasnosti, kao što nema suglasnosti ni oko ove famozne priče u vezi s raspodjelom sredstava MMF-a, koja već pravi značajne probleme. Želim da obavijestim javnost da je Republici Srpskoj već stigla na naplatu prva rata kamata na osnovu odobrenog kredita, a ta sredstva još nismo dobili. Zato će Vlada već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke koji osporava realizaciju", naglasio je Dodik.

On je naveo da guverner Centralne banke ima sve neophodne papire, koje je imao inače u sličnim okolnostima kada su se povlačila sredstva MMF-a.

"Međutim, to je sada neka politička igra u Federaciji BiH i oni žele da nametnu da traže daleko više nego što se ne može ispuniti", istakao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close