Ako izbora bude

Igra imenima: Tko će naslijediti Ljubu Bešlića?

Pretendenata, navode mostarske novine, ima iz različitih krugova te dodaju kako mnogi smatraju da je vrijeme da Mostar umjesto gradonačelnika dobije gradonačelnicu.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2018. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se bliži datum održavanja općih izbora 2018., neki ipak vide malu šansu da dođe do iskoraka i u Mostaru, piše Dnevni list te navodi kako ''u određenim mostarskim  političkim i kuolarskim krugovima'' iskaču imena mogućih nasljednika Ljube Bešlića u gradonačelničkoj fotelji.

Pretendenata, navode mostarske novine, ima iz različitih krugova te dodaju kako mnogi smatraju da je vrijeme da Mostar umjesto gradonačelnika dobije gradonačelnicu.

Kao jedna od, kako Dnevni list tvrdi, najozbiljnjih kandidatkinja slovi mostarska odvjetnica Nada Dalipagić, za koju mnogi smatraju kako bi imala velike šanse naslijediti Ljubu Bešlića jer uživa veliki ugled među građanima Mostara, ali i među mostarskom dijasporom.

''Ugledna dugogodišnja sutkinja i odvjetnica, osoba koja bezgranično voli svoj grad, po mnogima bila bi idealno rješenje za gradonačelnicu Mostara'', piše Dnevni list.

Kao jedna od ozbiljnijih pretendentica spominje se i Amna Popovac, koja je nedavno pristupila Našoj stranci u Mostaru, a već ranije je više puta sama spominjala da je spremna biti gradonačelnica. Sve češće se spominje i ime Ljerke Ostojić, donedavne rektorice mostarskog Sveučilišta, kao i ime trenutne zastupnice u Parlamentu BiH Dijane Zelenike.

Dnevni list navodi kako se u mostarskoj javnosti sve više špekulira o velikom političkom povratku bivšeg gradonačelnika Safeta Oručevića te kako je ''jedan od boljih kandidata'' mostarski poznati odvjetnik Faruk Ćupina, sadašnji član SBB-a.

Na lijevom političkom spektru u prošlosti je spominjano nekoliko imena, među kojima su najistaknutija ona Anera Žuljevića i Zorana Mikulića.

Dnevni list tvrdi kako dobar dio HDZ-a kao Bešlićevog nasljednika vidi sadašnjeg predsjednika mostarskog ogranka HDZ-a Damira Džebu te da se u krugovima bliskim SDA barata s imenima nekoliko ljudi, među kojima su Salem Marić i Edin Mušić.

 
Kopirati
Drag cursor here to close