Sirotinja

I to je BiH: Vladi i ministarstvima isključena voda, na redu policija!

Kantonalne i gradske institucije i ustanove među najlošijim su platišama, pa će se u pokušati postići dogovor o reprogramiranju otplate duga…
Vijesti / Politika | 02. 12. 2019. u 14:46 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog neizmirenih dugovanja za utrošenu vodu, Javno komunalno poduzeće “6. mart” obustavilo je isporuku vode zgradama Vlade, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija BPK Goražde.

Prema riječima direktora poduzeća Sadika Silajdžića, dugovanja iznose oko 86.000 KM i nakon bezuspješnih apela i dopisa da se potrošena voda plati, isključenje sa sustava bila je jedina opcija, piše Avaz.

''Isključeni su centri moći, oni koji plaćaju za proračunske korisnike. MUP je na drugoj lokaciji i njima smo poslali nalog za isključenje i sačekat ćemo tri dana. Oni duguju 20.000 maraka. Zaista smo bili prisiljeni da pristupimo nepopularnoj mjeri isključenja jer ne plaćaju redovno'', pojašnjava Silajdžić.

Kantonalne i gradske institucije i ustanove među najlošijim su platišama, pa će se u pokušati postići dogovor o reprogramiranju otplate duga, ali s preciznim rokovima.

''Komunalne usluge se ne cijene, a od nas se traži da vode ima non–stop, da ne smije biti zastoja ni u odvozu smeća i mi smo to u velikoj mjeri uspjeli. Međutim, nezadovoljan sam odnosom Kantona i Grada kada je riječ o projektima vezanim za komunalnu infrastrukturu. Godinama govorim da se na potisnom cjevovodu, koji je rađen 1997. godine, mora izmijeniti oko 3.000 metara cijevi. Taj projekt košta oko 800.000 maraka, a u nacrtima proračuna vidim da nitko ni marku planirao nije. Kako onda dopremiti vodu kroz šupalj cjevovod'', ističe Silajdžić.

Nekoliko sati nakon isključenja, Ministarstvo financija uplatilo je dio duga u iznosu od 11.200 KM, a iz JKP su najavili nastavak isporuke vode, navodi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close