Socijalistička partija

I to je BiH: Policija morala uvoditi red u stranci

Vijesti / Politika | 26. 01. 2020. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije u Doboju , održava se pod budnim okom policije.

Foto: BN TV / Policija u stranačkim prsotorijama

Naime, Glavni odbor ove stranke zasjeda nakon što je iz Socijalističke partije predsjednik Petar Đokić isključio predsjednika Gradskog odbora u Banja Luci Gorana Selaka, šefa Кluba zastupnika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

Kako javlja Srna član Socijalističke partije Ratko Jokić rekao je da mu nije dozvoljeno da prisustvuje Glavnom odboru,  zbog čega onemogućava ostale članove da prisustvuju sjednici. 

Jokić je okupljenima ispred sale gdje treba biti održan Glavni odbor rekao kako, prema Statutu partije, ima pravo da prisustvuje sjednici.

Željko Grbić, tajnik GO SP Banja Luka, istaknuo je da on i ostali nezadovoljni članovi traže poštovanje Statuta stranke i tvrde da Selak, Skoko i Savanović nisu isključeni.

Nakon njegove odluke, članovi stranke koji joj se protive, održali su ispred stranačkih prostorija skup podrške isključenim članovima.

Članovi Socijalističke partije koji su autobusom stigli u Doboj probili su blokadu na ulazu u salu no policija je udaljila sve one bez akreditacije, odnosno pozivnice, iz prostorija.

U sali se osim uniformiranih policajaca nalaze i inspektori u civilu Policijske uprave Doboj, prenijela je BN televizija.

Kopirati
Drag cursor here to close