Lokalni izbori

I opet se broji

Naredbom je obuhvaćeno i brojanje glasova birača koji su glasovali na redovitom biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Munchenu.
Vijesti / Politika | 10. 12. 2020. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 100. (žurnoj) sjednici donijelo Naredbu (po zahtjevu ili po službenoj dužnosti) kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz osam osnovnih izbornih jedinica: Teslić, Zavidovići, Kakanj, Petrovac, Gacko, Gradačac, Srebrenik i Gradiška.

Naredbom je obuhvaćeno i brojanje glasova birača koji su glasovali na redovitom biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Munchenu, odakle je glasački materijal stigao u Glavni centar za brojanje nakon utvrđivanja izbornih rezultata a prije njihovog potvrđivanja.

Nova ponovna brojanja počinju u četvrtak, 10.12.2020. godine oko 09:00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra) a sukladno dinamici brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi.

Sukladno članku 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi neovisnih kandidata i neovisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno  brojanje, kao i drugi akreditirani promatrači, mogu biti prisutni u tijeku ponovnog brojanja, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo. 

Kopirati
Drag cursor here to close