Posao od povjerenja

I novo prebrojavanje počelo s kašnjenjem

Za razliku od tvrdnji Džidelije, predstavnici GIP-a su članovima lokalnih izbornih povjerenstava objašnjavali kako će se ipak brojati listići na biračkim mjestima…
Vijesti / Politika | 22. 12. 2020. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u utorak počela provjera biračkoga materijala i brojanje listića sa 45 izbornih mjesta gdje su utvrđene nepravilnosti.

Sa sat vremena zakašnjenja započelo je ponovno otvaranje vreća s izbornim materijalom, listićima i zapisnicima u prostorijama Srednje ekonomske škole. Do toga je, kako izvještava Hina, došlo ''bog neorganiziranosti Gradskog izbornog povjerenstva'' (GIP), nedostatka zapisnika s biračkih mjesta i obrazaca u kojima će se ispravljati uočene pogreške.

Predsjednik GIP-a Hilmo Džidelija rekao je kako se ne radi o prebrojavanju listića nego usklađivanju tehničkih podataka s biračkih mjesta.

"Radi se o tehničkim pogreškama koje smo utvrdili prigodom preuzimanja izbornog materijala. Mi imamo 45 naloga. Tamo nema nekakvih nepravilnosti koji ukazuju da su tehnički nedostaci mogli utjecati na rezultate izbora", rekao je Džidelija.

Pojasnio je kako političke stranke ukoliko sumnjaju da je prigodom glasovanja bilo nepravilnosti prijave mogu podnijeti tek nakon objavljivanja rezultata.

Za razliku od tvrdnji Džidelije, predstavnici GIP-a su članovima lokalnih izbornih povjerenstava objašnjavali kako će se ipak brojati listići na biračkim mjestima gdje postoje velike razlike između brojki koje su dobile političke stranke i preferencije kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close