Ljuljanje u SDA

I Mehmedović kontra Bakira

Govoreći o potezu Aljoše Čampare koji je napustio dužnost u Predsjedništvu SDA, Mehmedović je ocijenio da je za očekivati da takvih slučajeva bude još.
Vijesti / Politika | 14. 09. 2020. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i dužnosnik Stranke demokratske akcije, izjavu Bakira Izetbegovića, lidera ova stranke, o raspletu ''afere Asim'', ocijenio je ''neprincipijelnom i štetnom''.

Govoreći za televiziji N1 rekao je kako borba protiv korupcije u BiH mora biti prioritet.

''Nema te zasluge za ovu zemlju koja podrazumijeva da se čovjek može baviti korupcijom. Prema tome, to je jedna neprincipijelna izjava i nije poželjna i bitno je kako to percipira narod. Borba protiv korupcije mora biti broj jedan svih političkih stranaka jer smo kao društvo skloni propadanju zbog te pošasti. Mislim da je ta izjava vrlo štetna po budućnosti Stranke demokratske akcije'', rekao je.

Govoreći o potezu Aljoše Čampare koji je napustio dužnost u Predsjedništvu SDA, Mehmedović je ocijenio da je za očekivati da takvih slučajeva bude još.

''2015. godine kada sam bio protukandidat gospodinu Bakiru Izetbegoviću ukazivao sam na anomalije. Ovo što se desilo s gospodinom Čamparom je kap koja je prelila čašu i za očekivati je da ovakvih slučajeva bude još. Možda tajming nije bio najbolji jer slijede lokalni izbori i jer se ovaj slučaj može zloupotrijebiti i rušiti Stranku demokratske akcije'', rekao je Mehmedović za N1.

Ocijenio je da je ovo politički udar na SDA.

''Svaki izlazak iz SDA ima svoju težinu, pogotovo ako netko iz rukovodstva ovako javno istupi. Pretpostavljam da su iscrpljene sve unutarnje mogućnosti za popravljanje stanja. Ovo je politički udar na stranku u cjelini. Drago mi je što gospodin Čampara nije izašao iz SDA'', dodao je.

Rekao je kako već dulje vrijeme Čampara ima različite stavove od rukovodstva SDA, naročito u Kantonu Sarajevo.

''Ne vidim razloge da napusti SDA osim ako bude isključen. Mislim da bi bilo mnogo pametnije da ostane unutar SDA'', dodao je Mehmedović.

Tvrdi kako je ''među prvima iskazao nezadovoljstvo politikom SDA, pogotovo kad je u pitanju kadrovska politika''.

''To ne znači da moramo napuštati SDA. Ja sam osnivač SDA u svom kraju, bilo bi neprincipijelno ostaviti nešto što ste gradili godinama. Moralo bi se desiti zaista krupne stvari, potresi unutar SDA, da bih bio ili isključen iz SDA ili da ne daj Bože ja sam da napustim SDA'', naglasio je.

Kopirati
Drag cursor here to close