HDZ elita

I Herceg u Neumu: Bitne teme lokalne zajednice

''Istaknuo sam kako smo vlada cijele naše županije, odnosno svih naših lokalnih zajednica što smo dokazali kroz niz zajedničkih projekata.''
Vijesti / Politika | 18. 06. 2021. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku koordinacije predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića s predsjednicima županijskih vlada, gradonačelnicima i načelnicima HDZ-a BiH, održanom u petak u Neumu, razgovaralo se o aktualnim temama lokalnih zajednica.

''Razgovarali smo o nekoliko iznimno aktualnih tema s kojima se svakodnevno susrećemo, bilo na općinskoj, gradskoj, županijskoj, entitetskoj ili državnoj razini. Podsjetit ću kako su ovakvi susreti i razgovori uobičajena praksa HDZ BiH, na čelu s predsjednikom Čovićem, kako bi dužnosnici na svim razinama vrlo jasno definirali strategije našega djelovanja'' - izjavio je nakon sastanka predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg.

Današnjem sastanku nazočili su i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, pa se govorilo o jačanju suradnje s Republikom Hrvatskom.

Bila je ovo, također, dodao je Herceg, prigoda da još jednom ukažemo na potrebu donošenja nužnih reformi, kako izbornog zakonodavstva, tako i financijskih dokumenta, osobito onih koji se odnose na raspodjelu javnih prihoda.

''Istaknuo sam kako smo vlada cijele naše županije, odnosno svih naših lokalnih zajednica što smo dokazali kroz niz zajedničkih projekata. Također, iznova sam ukazao na naše vrlo uspješno sudjelovanje u više prekograničnih projekata te pozvao da takvu suradnju dodatno osnažimo na dobrobit naših ljudi s obje strane granice'' - kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close