Tko je veći antifašist?

I Dodik pao po izjavama hrvatske predsjednice

Dodik je rekao da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni obujam na koji se poziva Kitarović.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2019. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas Srni da izjava predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je "hrvatski narod razmjerno broju stanovnika najviše doprinio antifašističkoj borbi u Europi" nije ništa drugo nego najcrnja revizija povijesti u kojoj se prošlost pokušava prilagoditi sadašnjem geopolitičkom trenutku.

''Svi šefovi država koji su se jučer (nedjelja, op.a.) okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Njemačke, te da su u okviru takve države počinjena najveća zvjerstva u Drugom svjetskom ratu prema Srbima, Židovima, Romima i ostalim antifašistima'', naglasio je Dodik, prenijela je Srna.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu Kitarović da je hrvatski narod, razmjerno broju stanovnika, najviše doprinio antifašističkoj borbi u Europi, te da je učestvovalo više od pola miliona Hrvata, Dodik je rekao da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni obujam na koji se poziva Kitarović.

''Povijesna je činjenica da su upravo Srbi podigli ustanak i bili nositelji antifašističkog pokreta i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Što god da je izjavila predsjednica Hrvatske, to ne može promijeni povijesnu činjenicu da su Srbi bili jedan od najstradalnijih naroda na tlu i bivše Jugoslavije i Europe u borbi protiv nacizma i fašizma, te da je ta istina dobila i međunarodnu verifikaciju'', istaknuo je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close