Uvrede

I BANU se okrenula protiv Komšića

''Akademik Muamer Zukorlić je jedan od ključnih osnivača Akademije i najzaslužniji za njen opstanak i uspjeh'', priopćila je Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti.
Vijesti / Politika | 16. 12. 2019. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU) oštro osuđuje i u potpunosti odbacuje izjave predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine izrečene 14.12.2019. u Centralnom dnevniku na FACE TV-u na račun generalnog sekretara BANU akademika Muamera Zukorlića ocjenjujući ih tendencioznim i neutemeljenim.

''Akademik Muamer Zukorlić je jedan od ključnih osnivača Akademije i najzaslužniji za njen opstanak i uspjeh'', priopćila je Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti.

''Iznenađujuće je koliko su mržnja i ostrašćenost zaslijepile prvog čovjeka države Bosne i Hercegovine koji se, ničim izazvan, obrušio na Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti i time pokazao koliko je moguće zloupotrijebiti najvišu državnu funkciju i iz srca Sarajeva napasti jednu od najznačajnijih nacionalnih institucija Bošnjaka u Bosni i svijetu. Nije nam do kraja jasno šta je u pozadini ovakvog izljeva neprijateljstva i to od osobe koja sebe predstavlja pripadnikom građanske opcije, pacifistom i navodno velikim patriotom Bosne. Ovakvim izjavama i ponašanjem Komšić je pokazao svoje pravo lice i nedvosmislen ideološki šovinizam prema autentičnim bošnjačkim vrijednostima'', navodi se u reagiranju BANU-a.

Navodi se kako ''insistiranjem na diferenciji dva sistema, Komšić ne skriva uvjerenje da će fascinirati bosansku pa i bošnjačku javnost ukazujući na navodnu opasnost od koncepta vrijednosti koju predstavlja akademik Muamer Zukorlić''.

Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti navodi kako je uvjerena ''da će građani Bosne i Hercegovine a posebno Bošnjaci prepoznati i osuditi one koji su se drznuli da sa vrha države iz samog Sarajeva napadaju i ugrožavaju Bošnjake i bošnjačke institucije''.

Kopirati
Drag cursor here to close