Kurz

I Austriju brine porast broja migranata u regiji

''Nećemo samo mirno promatrati novi razvoj događaja nego ćemo se boriti'', rekao je Kurz na konferenciji za medije u Beču, nakon sastanka s premijerom Albanije Edijem Ramom, javlja agencija Anadolija.
Vijesti / Politika | 31. 05. 2018. u 08:51 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Austrije Sebastian Kurz izjavio je u srijedu da je na Balkanu formirana nova migrantska ruta.

''Krijumčari ljudima preko Albanije pokušavaju ljude iz Grčke prebaciti u centralnu Europu. Nećemo samo mirno promatrati novi razvoj događaja nego ćemo se boriti'', rekao je Kurz na konferenciji za medije u Beču, nakon sastanka s premijerom Albanije Edijem Ramom, javlja agencija Anadolija.

Istaknuo je da je Austrija zabrinuta zbog porasta broja migranata u regiji, te dodao da bi Europska unija (EU) trebala Albaniji pružiti tehničku i financijsku podršku kako se ne bi ponovila migrantska kriza iz 2015. i 2016. godine.

Naglasio je kako je tijekom susreta bilo riječi i o odnosima Austrije i Albanije, dodajući da su političke i ekonomske veze dviju zemalja na zadovoljavajućem nivou.

Istaknuo je da njegova zemlja podržava Albaniju na putu ka EU-u, kao i sve druge zemlje zapadnog Balkana. Napomenuo je da sigurnost i stabilnost Austrije i Europe ovise o stabilnosti Balkana, te naglasio kako je zemljama te regije potrebna europska perspektiva.

Dodao je i kako je upravo zbog toga potrebno i dalje pružati snažnu podršku zemljama zapadnog Balkana na putu prema EU-u.

Premijer Rama je kazao da Austrija snažno podržava Albaniju i druge zemlje zapadnog Balkana na putu prema Bruxellesu.

Istaknuo je i kako se u posljednje vrijeme preko Albanije pokušava formirati nova migrantska ruta.

''Primjetan je ozbiljan rast broja migranata. Još uvijek situaciju držimo pod kontrolom, ali potrebno je što prije djelovati koordinirano kako se ne bi ponovile scene iz 2015. godine koje su šokirale Europu'', rekao je premijer Albanije.


Kopirati
Drag cursor here to close