Glavni stan

HSP proziva HDZ i priprema prijedlog za Mostar

Usvojen je i prijedlog izmjene Statuta - povjerenici za županije su članovi Predsjedništva HSP, te je Vinko Drnovac izabran za glavnog tajnika stranke.
Vijesti / Politika | 26. 03. 2018. u 12:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Priča o 46 Hrvata iz Goražda je deplasirana naspram toliko tisuća mladih koji odlaze iz BiH'', rekao je predsjednik HSP-a Nikola Raguž, na sjednici Glavnog stana te stranke na kojem je podnio detaljno izvješće o aktivnostima HSP-a od zadnje sjednice Glavnog stana do danas s prijedlozima budućih smjernica i aktivnosti.

Na sjednici se razgovaralo o izmjenama Izbornog zakona BiH, a istaknuto je kako je potrebno pronaći kompromisno rješenje između suprotstavljenih stavova HDZ-a BiH i SDA.

U HSP-ovom priopćenju navodi se kako je jedno od mogućih rješenja da Unsko-sanska i Bosansko-podrinjska županija uopće ne daju hrvatske izaslanike u Dom naroda jer, kako se navodi, u tim županijama gotovo da i nema građana koji se izjašnjavaju kao Hrvati, a da županije Zapadnohercegovačka i Hercegovačko-neretvanska županija dobiju po još jednog izaslanika.

''Upravo HDZ BiH i SDA su najvećim dijelom krivci zbog novonastale situacije, pa bi oni i trebali to riješiti, a ne uvlačiti cijele narode u međusobnu netrpeljivost i političke sukobe Bošnjaka i Hrvata, koji se uglavnom reflektiraju u Federaciji BiH i ujedno jačaju još jedini preostali relikt 'velike Srbije', a to je Republika Srpska", poručili su iz HSP-a.

Na sjednici Glavnog stana HSP-a imenovano je povjerenstvo koje će izraditi prijedlog izmjene Izbornog zakona za Grad Mostar.

Usvojen je i prijedlog izmjene Statuta - povjerenici za županije su članovi Predsjedništva HSP, te je Vinko Drnovac izabran za glavnog tajnika stranke.

Glavni stan HSP-a podržao je koaliciju Zajedno za BiH u Republici Srpskoj i ovlastio zamjenika predsjednika Vinka Jakića za pregovore i potpisivanje sporazuma o suradnji.

Utvrđen je i kalendar osnivanja podružnica i županijskih vijeća te druge stranačke odluke i aktivnosti, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close