Glavni stan

HSP će napraviti blok protiv HDZ-a

Potpredsjednik HSP-a Željko Asić ističe da postoji vrlo jasnu podjela Hrvata - na članove HDZ-a i sve druge Hrvate.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2018. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni stan Hrvatske stranke prava, čiji je predsjednik Nikola Raguž, usvojio je Deklaraciju o politici i položaju hrvatskoga naroda u BiH. U Deklaraciji se, kako prenosi FTV, navodi da trenutna politika hrvatskoga naroda, koja se ogleda kroz političko djelovanje HDZ-a BiH, nije dobra i da vodi Hrvate u nacionalnu manjinu, a možda čak i nestanak.

HSP će biti dio bloka koji će se suprotstaviti pogubnoj politici HDZ-a BiH, kažu iz ove pravaške stranke. Tko će još činiti taj blok, ne žele govoriti, baš kao ni to koga će podržati u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, ali to sasvim sigurno neće biti kandidat HDZ-a BiH. ''Priča o Izbornom zakonu je najveći marketinški trik, a HDZ-ov prijedlog je neprihvatljiv'', kažu u HSP-u.


''Mi smo na tragu izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja smatra da se izmjene Izbornog zakona moraju odnositi na cijeli teritorij BiH, a ne samo Federacije. Mi trebamo naći način da zaštitimo Hrvate Republike Srpske'', kaže Raguž.

HSP podsjeća na loš položaj ovog konstitutivnog naroda u Republici Srpskoj. HSP-ova Ivana Lovrić jedina je zastupnica neke hrvatske stranke u Narodnoj skupštini RS-a.

''Nadam se da će nam građani dati to povjerenje na izborima, jer ova dosadašnja politika nikako nije dobra za Hrvate u Republici Srpskoj'', tvrdi Lovrić.

Potpredsjednik HSP-a Željko Asić ističe da  postoji vrlo jasnu podjela Hrvata - na članove HDZ-a i sve druge Hrvate.

''Svi drugi Hrvati su obespravljeni. Protiv toga će se boriti Hrvatska stranka prava i protiv toga pozivamo sav hrvatski narod da se bori'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close