Damir Krstičević

Hrvatska je vodila pravedan, obrambeni, a ne građanski rat

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u nedjelju u Šibeniku kako se o pitanju dizanja spomenika časniku JNA ne može postići dogovor jer "u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana"
Vijesti / Politika | 02. 10. 2017. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik vlade Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević ponovio je u ponedjeljak da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni Domovinski rat za mir i za slobodu protiv velikosrpske agresije, komentirajući izjavu srbijanskog ministra Aleksandra Vulina o "građanskom ratu" u Hrvatskoj.

Ministar se u nedjelju oglasio priopćenjem na tu temu, ali nije želio davati izjave novinarima zbog toga što je jučer, kako je rekao, bio poseban dan za hrvatske vojnike, policajce i branitelje kao i za cijelu Hrvatsku.

 Krstičević je jučer sudjelovao u marijanskom svetištu Mariji Bistrici na 25. jubilarnom hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, gdje su se prisjetili žrtve koja je plaćena za današnji mir i slobodu Republike Hrvatske, prenijela je Hina.

"Bili smo u Mariji Bistrici, molili smo za mir i sjetili se ogromnog broja žrtava koje smo imali u Domovinskom ratu", rekao je ministar u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji s poljskim ministrom obrane.

"Danas želim reći da je za nas u Hrvatskoj samo jedan istina. U Hrvatskoj nije bio građanski rat, u Hrvatskoj je bila ogromna, brutalna, velikosrpska agresija. Hrvatska je vodila pravedan, obrambeni, Domovinski rat za mir, za slobodu. Taj rat je vođen na teritoriju RH, u tom ratu smo se obranili, pobijedili, ostvarili mir i slobodu".

"Danas smo fokusirani na budućnost, na razvoj sposobnosti Hrvatske vojske, na razvoj sustava domovinske sigurnosti upravo da se ne bi više našli u situaciji kao '90-ih", istaknuo je Krstičević.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u nedjelju u Šibeniku - odgovarajući na hrvatske osudama postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji, koji se 1991. stavio na stranu Miloševićeve politike i izazvao samoubilačku eksploziju u skladištu oružja JNA kod Bjelovara, prouzročivši smrt 11 hrvatskih branitelja - kako se o tom pitanju ne može postići dogovor jer "u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana".

 

Kopirati
Drag cursor here to close