Reakcija

Hrvatska čista stranka prava o gradnji spomenika poginulim borcima za Veliku Srbiju u Drvaru

HČSP BIH drži da je suverenitet nad tri općine s većinskim srpskim stanovništvom prodan još za vladavine Bjegunca.
Vijesti / Politika | 23. 07. 2021. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najava izgradnje spomenika poginulim borcima za Veliku Srbiju u Drvaru ledi krv u žilama svakome stanovniku drugih nacionalnosti i postavlja pitanje vlastima Hercegbosanske županije ima li MUPK 10 nadzor nad četnickim happeninzima, te ima li većinska vlast uopće nadzor nad rušenjem ustavnog poretka'', navode u svom priopćenju iz Hrvatske čiste stranke prava.

HČSP BIH drži da je suverenitet nad tri općine s većinskim srpskim stanovništvom prodan još za vladavine Bjegunca.

''Dovedeni su hrvatske izbjeglice poslije rata HDZ-ova, vlast im dala po paštetu i kazala: živite! Istodobno su privilegirani i podobni enormno bogatili eksploatiranjem šumskog bogatstva. Treća greška su bili talovi s veliko Srbinom Milom Marcetom i bratijom. Dok HEP HB i TV HB "prosaju" po marku za svoj stranački kanal, u maniri Romkinja na livanjskoj pijaci, dotle je Eronet susponzorirao četnicki festival " Srpske krajiške pjesme" u Drvaru na kojem nastupa krema tipa: Jandrino jato, Zvuci srpske tromeđe i ostali promotori revanšizma sažetom u njihovim pjesmama tipa "Svi ti prete Krajino,ti ponosno stojiš", "Zove Dinara Zove Gavrilo", navode u svom priopćenju iz ove stranke.

Dodaju kako opravdanje takve sulude politike nalaze u suradnji SNSD-a i HDZ BIH.

''HČSP BIH pita: koje benefite ima hrvatski puk Drvara,Grahova i Glamoča od te izdaje najveće stranke u Hrvata, kako se voli njihovo vodstvo kititi ? Niti za jotu nije poboljšan status našega naroda, niti na razini BIH, niti na razini FB ,nitu glerda izmjena izbornog zakona! Čovićeva gluma i opsjena je doživjela Waterloo. Hrvatska Čista Stranka Prava BIH smatra da se takvim činom tjera i onog zadnjeg Hrvata iz Drvara, pa neka je i stranački uhljeb. Jer nema sigurnosti kad će izbiti otvorena pobuna.

Dok je većinski hrvatski prostor u manjem entitetu porušen i neobnovljen, nezamislivo je da, primjerice Vlada RH sagradi spomenik poginulim hrvatskim bojovnicima u Bosanskom Brodu, Šamcu, te navlastito u derventskom naselju Bijelo Brdo. Promjenom vlasti u HBŽ-u tražimo od nove vlade da spriječi puzeće otimanje prostora naše županije. Predlažemo izmještanje specijalne policije u drvarsku općinu te pozivamo SIPU i OSU da opserviraju "posjetitelje " raznih događanja u ljetnim mjesecima na prostoru ove tri općine. Naročito je pojačano djelovanje ekstremističke udruge "Dinara - Dunav - Drina " koja neuvijeno zastupa Moljevićevu i Garasaninovu ideologiju te priprema teren za "revanš".

Mi držimo da stradalnici Hrvati koji su doselili u ove općine imaju pravo na, barem siguran, ako im već nesposobne županijske vlasti ne osiguravaju prosperitet u gospodarskom smislu'', ističu u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ove stranke Tadija Ljubičić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close