Zastupničkim dom

Hrvati pitaju čemu spuštanje zastave u Češkoj i prosvjed unatoč zabranama

Mikulić je konstatirao kako je upitna i kvalificiranost navedene veleposlanice da uopće obnaša dužnost, obzirom na njenu stručnu spremu
Vijesti / Politika | 01. 06. 2020. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koji je razlog spuštanja bh. zastave na Veleposlanstvu BiH u Češkoj te zašto je, unatoč epidemiološkim mjerama, organiziran prosvjed u Sarajevu, pitaju se hrvatski zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Na desetoj izvanrednoj sjednici zastupnik Mario Mikulić postavio je pitanje Ministarstvu vanjskih poslova BiH u kojem skreće pažnju na nezakonito spuštanje zastave BiH na pola koplja od strane veleposlanice Martine Mlinarević Sopta, objavio je Mikulić na Facebooku.

Mikulić je konstatirao kako je upitna i kvalificiranost navedene veleposlanice da uopće obnaša dužnost, obzirom na njenu stručnu spremu. U stručnost veleposlanice, dodaje, svojevremeno problematizirali i studenti mostarskog, sarajevskog te banjalučkog sveučilišta.

Zastupnik je uputio upit i MUP-u Sarajevske županije u kojem pita "Kako je moguće da se u glavnom gradu BiH održi političko okupljanje tolikog broja ljudi kada su zabranama nadležnih organa brojni žitelji BIH onemogućeni da obavljaju gospodarsku djelatnost ili bilo koju drugu djelatnost kako bi zadovoljili osnovne životne potrebe i materijalnu sigurnost za sebe i svoju obitelj?", aludirajući na prosvjed antifašista.

Ističe kako je od iznimne važnosti je ovo pitanje s obzirom na to da je propisanim mjerama Federalnog stožera civilne zaštite bio zabranjen rad mnogih gospodarskih subjekata, srednjih i malih poduzeća, čime je izravno bio ugrožen njihov opstanak na tržištu, a što je, tvrdi, najvažnije čime je bila ugrožena mogućnost više tisuća žitelja Bosne i Hercegovine da radom osiguraju svoju egzistenciju, dok se u isto vrijeme dopušta okupljanje više tisuća prosvjednika u političke svrhe, naveo je na Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close