Dodik

Hrvati dovedeni u poziciju da su beznačajni u BiH

Dodik ističe kako je osobno posvećen tome da Republika Srpska bude neovisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilizirani ljudi…
Vijesti / Politika | 26. 04. 2021. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majoriziraju i sad je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi Srpsku, on je određen kao krivac", rekao je čelnik SNSD-a i član Predsjedništva BiH za Alternativnu televiziju.

Dodik je rekao kako su mnogi pokušali iskoristiti priču o non-paperu kako bi usmjerili napad na Republiku Srpsku, ali je istaknuo i kako se ne može sakriti činjenica da se u europskim strukturama sve više priča o eventualnoj promjeni granica u regiji.

"Non-paper znači da je neobvezan, a svi su skočili to komentirati. To netko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara", rekao je Dodik za ATV. 

Rekao je kako ne može nitko sakriti činjenicu da se u europskim strukturama sve više govori o razlazu u BiH.

Video: "Nedjeljni razgovor": Milorad Dodik

''Ali i europske strukture funkcioniraju na bazi neke vrste virtualne stvarnosti ili nekog virtualnog cilja po kojem oni neće shvatiti stanje u BiH", rekao je Dodik. 

Naglasio je kako europske strukture i dalje ''guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru'', te da je problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

Dodik ističe kako je osobno posvećen tome da Republika Srpska bude neovisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilizirani ljudi i da se za to bori ratom.

"Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao nešto učinim s tog stanovništva, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti jer u njoj neće više nitko da radi", rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga. Naveo je kako je uvjeren da ovdje za srpski narod nema slobode dok Republika Srpska ne bude neovisna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close