Temelj današnje BiH

HRS: Zar su Avdo Humo, Đuro Pucar i ostals ekipa iz ZAVNOBiH-a očevi BiH domovine

Ispada kako mi u BiH poput Amerikanaca koji slave svoje ''očeve domovine'', moramo Avdu Humu, Đuru Pucara i ostalu ekipu iz ZAVNOBiH-a slaviti kao očeve BiH domovine
Vijesti / Politika | 25. 11. 2018. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ZAVNOBIH

Povodom današnjeg Dana državnosti BiH oglasila se Hrvatska republikanska stranka koja u priopćenju za javnost ističe kako nema smisla ''romantičarska teorija kako su u Mrkonjić gradu udareni temelji državotvornosti BiH koja bi bila ''i srpska, i hrvatska i bošnjačka''. Ispada kako mi u BiH poput Amerikanaca koji slave svoje „očeve domovine“, moramo Avdu Humu, Đuru Pucara  i ostalu ekipu iz ZAVNOBiH-a slaviti kao očeve BiH domovine''. Dodaju, kako je temelj današnje BiH, kakva god ona bila, Domovinski rat.

''Imajući u vidu činjenicu da BiH kao država postoji samo na papiru, dok u stvarnosti ne postoji osnovni temelj državnosti, a to je suverenitet, proslava tzv. dana državnosti nije ništa drugo nego predstava u kojoj sami uvjeravamo da je BiH država po mjeri naroda koji u njoj žive'', smatraju u HRS-u.

U priopćenju stranke koje potpisuje Slaven Raguž navodi se kako treba ''težiti izgradnji istinske BiH koja će biti i srpska, i hrvatska, i bošnjačka, ali na temeljima istine i istinske ustavnopravne jednakosti sviju koji žive u BiH, ne na temeljima propale jugonostalgičarske ideje.

Opširnije priopćenje možete pročitati na njihovim Internet stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close