Reakcija na vijest

HRS poručio HRT-u: Diana Zelenika nije naš kandidat

''Diana Zelenika nije i ne može biti naš kandidat za člana Predsjedništva'', poručuju Republikanci.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2018. u 20:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

''Ovim putem demantiramo vijest sa HRT-a, a koja je objavljena u njihovom informativnom programu, kao i na njihovom teletekstu str. 155 koja navodi na mišljenje kako je Diana Zelenika kandidat i Hrvatske republikanske stranke'', ističe se u priopćenju Republikanaca upućenom medijima

Hrvatska republikanska stranka nema svoga kandidata za Člana Predsjedništva.

''Diana Zelenika nije i ne može biti naš kandidat za člana Predsjedništva. U više navrata smo ponovili, još jednom ponavljamo: Hrvatska republikanska stranka nastupa samostalno na Općim izborima u listopadu, i to na županijskoj razini i na federalnoj razini. Za sve ostale razine nećemo imati svoje kandidate i pozivamo žitelje BiH hrvatske nacionalnosti da glasuju po svojoj savjesti'', ističu iz ove stranke.

Dodaju da je takav slučaj i sa razinom Člana Predsjedništva.

''Hrvatska republikanska stranka ne podržava niti jednog kandidata za Člana Predsjedništva. Neka hrvatski narod glasuje po svojoj savjesti. Ono što branimo i na čemu inzistiramo do kraja jeste načelo legitimnosti, ne samo za Člana Predsjedništva, nego za sve razine, a to je da Hrvati biraju svoje predstavnike, a ne da nam ih bilo tko nameće. Našu podršku, prema tome, nema niti jedan kandidat za Člana Predsjedništva, našu podršku ima hrvatski narod u BiH i njegovo pravo da sam sebi bira Člana Predsjedništva, ma tko god on bio, a ne da mu bilo tko silom nameće nekoga koga Hrvati nisu birali'', zaključili su iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close