Deblokirajte deponiju

HRS podnosi kaznene prijave zbog netransparentnog utroška sredstava za sanaciju otpada

Iz GO Mostar HRS-a u potpunosti podržavali zahtjeve žitelja sjevernog dijela grada koji blokadom deponije izražavaju svoje nezadovoljstvo, no, također su ih pozvali na razum.
Vijesti / Politika | 15. 06. 2019. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kada su se dijelili milijuni KM za upravljanje otpadom na Uborku, suradnja grada, županije i Federacije je cvjetala. Danas kada je Mostar u situaciji ekološke katastrofe, problem Uborka i žitelja koji se s pravom bune zbog onečišćenja se prebacuje poput ping pong loptice'', stoji na početku priopćenja Gradskog odbora Mostar, Hrvatske republikanske stranke.

Navode kako je problem potrebno sustavno i dugoročno riješiti te deblokirati deponiju, jer blokiranjem deponije u pitanje se dovodi zdravlje žitelja cijelog grada i okolice.

U podužem tekstu objasnili su kako je počelo ulaganje u deponiju Uborak, preko puštanja u rad pa do posljednjih problema koji su kulminirali blokadom deponije od strane nezadovoljnih građana.

Na kraju su iz GO Mostar HRS-a, u potpunosti podržavali zahtjeve žitelja sjevernog dijela grada koji blokadom deponije izražavaju svoje nezadovoljstvo, no, također su ih pozvali na razum.

Mišljenja su kako bi blokada mogla dovesti do veće štete, a to je zaraza širih razmjera slijedom neodvoženja otpada iz grada, ali i drugih mjesta Hercegovine.

''Rješenje se mora tražiti u institucijama. GO Mostar HRS-a će putem svog pravnog odjela podnijeti kaznene prijave, ne samo zbog aktualne situacije u gradu Mostaru, nego i zbog netransparentnog utroška sredstava za sanaciju otpada. Također, u pripremi imamo i prijedlog Zakona o održivom gospodarenju otpadom kojeg ćemo prezentirati u Skupštini HNŽ (ako se uopće ista udostoji održati u ovoj godini), budući da isti ne možemo prezentirati u gradskom vijeću čija je to nadležnost'', stoji na kraju priopćenja.

Ovim putem pozvali su na deblokiranje deponije kako bi se grad mogao očistiti.

Kopirati
Drag cursor here to close