Reagiranje

HRS opet poziva na sučeljavanje

''Gospodine Herceg, zašto ne bismo zadnji dan kampanje, danas, večeras, kad god Vam odgovara otišli na Našu TV pa da nam to u lice kažete?'', navodi HRS.
Vijesti / Politika | 05. 10. 2018. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kada smo pomislili kako ćemo jučerašnjim druženjem u Kosači okončati kampanju, gdje su nam došli ljudi koji su odabrali doći na skup, a nije ih na to obvezao niti šef na poslu, niti direktor, niti stranka, eto opet čovjeka koji sebe naziva modernim fra Didakom Buntićem kako se bavi nama. U intervjuu za bljesak.info ne samo da govori neistine, nego nam daje epitete „nekorektnih, neozbiljnih, neodgovornih i politički nedoraslih“ ljudi'', reagirala je Hrvatska republikanska stranka na intervjuu premijera HNŽ-a Nevenka Hercega datom portalu Bljesak.info.

Naime, Herceg je rekao kako je ''neupitna spremnost stranke kojoj pripadam, dakle HDZ-a, ali i mene osobno da sa svima i o svakoj temi otvoreno razgovaramo, svaki dan a ne samo u izbornoj kampanji''.

''No, postoje komunikacijski, a ako hoćete i civilizacijski načini i putovi kako se takve stvari dogovaraju. Vjerujem kako je Hrvatska republikanska stranka, u nedostatku ozbiljnih programskih sadržaja, izabrala senzacionalizam kao način kako na sebe skrenuti pozornost kako birača i medija tako i političkih konkurenata. Vjerojatno su se na tom tragu odlučili plaćenim oglasima tražiti medijski prostor konstruirajući situacije koje ne da nisu utemeljene na stvarnim  činjenicama i argumentima, nego su čisti konstrukt i plod nečije bujne mašte'', rekao je Herceg.

No, HRS je u priopćenju upućenom portalu Bljesak ponovno pozvao na sučeljavanje.

''Gospodine Herceg, zašto ne bismo zadnji dan kampanje, danas, večeras, kad god Vam odgovara otišli na Našu TV pa da nam to u lice kažete?'', navodi HRS.

''Nevenko Herceg, a i cijeli HDZ BiH, nisu odbili samo naše pozive, nego i pozive medija na sučeljavanja za županijsku i federalnu razinu, što su nam predstavnici medija i potvrdili na našoj tiskovnoj. Zanemarimo sve, evo pozivamo Nevenka Hercega večeras na Našu TV, pa da nam u lice kaže kako 'ne izbjegava sučeljavanja'. Eto prigode u praksi da pokaže narodu kako smo 'nekorektni, neozbiljni, neodgovorni i politički nedorasli'', navodi HRS.

U priopćenju se zamjera Hercegu na pismu župnicima u kojem ih poziva da ''sve svoje prijatelje i znance pozovete da glasuju i dadnu doprinos novom zajedništvu''. Spočitavaju mu što je pismo poslano na memorandumu županije HNŽ.

''Ona nije privatno vlasništvo niti premijera, niti ministara, niti političkih stranaka nego naroda. Jednako kao i svi ovi milijuni koje spominjete u pismu nisu milijuni niti premijera, niti ministara, ni stranaka, nego poreznih obveznika. Kad budete otvarali, stvarali i kreirali iz svoga džepa, onda se slikajte i pišite pisma. Napišite koliki je vaš udio u onome što ste doprinijeli, pa da ga usporedimo sa udjelom kojeg uzimate. Zadnji dan predizborne kampanje, nije još kasno, pozivamo Nevenka Hercega za sučeljavanje. Mi preuzimamo na sebe organizaciju kod Naša TV. Ako treba i to ćemo sponzorirat…svojim novcem, ne poreznih obveznika'', navodi se u priopćenju koje potpisuje Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close