Zakuhalo

HRS ne želi glasove HSP-a: Prodat će se HDZ-u kao i u HNS-u

U priopćenju se dodaje kako je ''HRS stranka koja se pokazala i dokazala kao politička stranka koju nije moguće kupiti i potkupiti''.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2020. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Maksimalno se distanciramo od poziva HSP-a i sl. stranaka za glasovanje za HRS'', objavila je Hrvatska republikanska stranka nakon poziva koalicije Mostar moj Dom da se na izborima za gradsko Vijeće Grada Mostara glasuje za njihovu koaliciju te HRS i HDZ-1990.

''HRS na ovim izborima nastupa samostalno i distanciramo se od bilo kakvih poziva na glasovanje od strane HSP-a i drugih stranaka okupljenih oko njih. Zadnji koji mogu govoriti o, za Hrvate, opasnostima majorizacije bošnjačke politike su oni koji su sudjelovanjem u platformaškom projektu najprljavije pogazili političku volju svoga naroda. Ne samo to, pogazili su dostojanstvo nas Hrvata u BiH'', navodi čelnik stranke Slaven Raguž dodajući kako se radi ''o trgovačkim strankama, nipošto o političkim strankama''.

''Jednako kao što su svojedobno trgovali s unitaristima iz Sarajeva, kako su se okolnosti promijenile, sada nastoje stvoriti uvjete za trgovinu sa HDZ-om BiH. Do izbora će tobože se boriti protiv HDZ-a, da bi nakon izbora, ako uopće pređu prag, bogatije prodali svoje ruke i dizali ih za taj isti HDZ prije samih HDZ-ovaca, kao što je to slučaj u Predsjedništvu HNS-a'', navodi Raguž.

U priopćenju se dodaje kako je ''HRS stranka koja se pokazala i dokazala kao politička stranka koju nije moguće kupiti i potkupiti''.

''To vrlo dobro znaju i u HDZ-u, kao i u ovim strankama koje su prespavale sve ove godine u Mostaru, da bi se netom nakon izbora probudile. Cilj našeg djelovanja su promjene u društvu koje će omogućiti  vladavinu prava i izbor hrvatskih kadrova po načelu izvrsnosti i sposobnosti, a ne stranačke podobnosti. Nije nam cilj svrgnuti HDZ-ove kadrove, kako bi instalirali svoje koji će samo nastaviti djelovati po identičnom koruptivno-kriminalnom modelu, kao što je to bio slučaj kada su HSP i te stranke zasjele u nametnutu Vladu Federacije'', navodi se.

U priopćenju se ističe kako se ''maksimalno ograđuju od poziva platformaških stranaka za glasovanje za HRS u kontekstu HSP-a, HDZ-a 1990 ili bilo koga drugoga''.

''HRS nikada nije i neće surađivati i koalirati sa strankama koje su bile dio Platforme i/ili Alijanse na razini Federacije. Sami ulazimo u ovu izbornu borbu, sami ćemo je nastaviti, u interesu Hrvata kao naroda i u interesu svakog čovjeka'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close