Reakcija zbog nove mjere

HRS: Nakon što su sebi osigurali vlast, ponovo idu 's mjerama'

Ističu kako je zapanjujuća usporedba pozitivnih na PCR testove prije/poslije izbora.
Vijesti / Politika | 02. 12. 2020. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka Gradskog odbora Široki Brijeg u svom priopćenju za javnost reagirala je zbog mjere ograničavanja kretanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj u trajanju od 15 dana ističući kako je zapanjujuća usporedba pozitivnih na PCR testove prije/poslije izbora.

''Čitajući medijske natpise kako uvodite nove mjere zbog 'pogoršanja epidemiološke situacije' zapitajmo se je li situacija zbilja bila lošija ili se namjerno čekalo da izbori prođu, jer smo prije izbora imali više pozitivnih, no nikakvih mjera nije bilo. Zapanjujući je podatak, da smo mi u ZHŽ samo par dana prije izbora točnije 8.11. imali 670 pozitivnih , 11.11.  imali smo 601, a na dan donošenja mjera imali smo 622'', ističu.

Pitaju se je li se s mjerama namjerno čekalo da izbori prođu, da se slučajno birači ne bi „naljutili“ pa u većem broju izišli na izbore?

''Zašto poslije 8.11. nije bilo nikakvih mjera, a sada se donose strože mjere? Imate li zdravstveno ili bilo kakvo drugo opravdanje mjera koje ponovno uvodite? Zar virus stvarno napada samo između 23 sata i 5 sati? Zašto se donose mjere ograničavanja kretanja ako postoji odluka Ustavnog suda koja je izričito rekla kako nema opravdanja za uskraćivanje ljudskih prava i kako, ukoliko se za to ukaže potreba, istu mogu donijeti isključivo zakonodavna tijela, nikakvi stožeri? Na osnovu kojeg Zakona će se kazniti moguće “prekršitelje”?'', pitaju se.

Napominju da je od ožujka kada je počela „korona kriza“ do danas bilo sasvim dovoljno vremena da se i zdravstveni i školski i svaki drugi sustav prilagodi novim uvjetima. Ističu da sustav nije u kolapsu zbog virusa, nego zbog vašeg lošeg upravljanja istim. 

''Nakon što su sebi osigurali vlast, ponovo idu 's mjerama' koje na kraju neće ni u čemu spriječiti širenje virusa niti utjecati na epidemiju, nego će samo ljudima pokvariti slavljenje najiščekivanijeg blagdana u godini'', ističu.

Kopirati
Drag cursor here to close