Predana prijava

HRS na izbore ide u platformi ''HRS - Zvona za Domovinu''

HRS na ovim izborima nastupa kao politička platforma koja okuplja članove brojnih hrvatskih udruga.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2018. u 13:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka odradila je prijavu za Opće izbore 2018. godine.

HRS na ovim izborima nastupa kao politička platforma koja okuplja članove brojnih hrvatskih udruga, poput udruge Hrvatska Zvona, kao i neovisnih lista, poput Čapljinske neovisne stranke, neovisnih kandidata i dr. koji će zajednički nastupiti pod imenom: ''HRS – Zvona za Domovinu“.

''Prijava je urađena za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine FBiH i skupštine županija, tako da će ova lista nastupiti u svim županijama gdje Hrvati participiraju kao političko tijelo i ne postoji opasnost od ugroze vrijednosti hrvatskog glasa, kao i u izbornim jedinicama za razinu Federacije gdje nije ugrožena vrijednost hrvatskog glasa'', ističu iz ove stranke.

Navode da, ''kao što to izborni zakon nalaže, za ove razine je bilo potrebno prikupiti minimalno 3000 potpisa potpore''.

''U samo tjedan dana lista ''HRS – Zvona za domovinu“ je prikupila oko 7.000 potpisa potpore, i to unatoč strahovladi jednoumlja koja trenutno vlada u našem narodu. Osjećamo nemjerljivu zahvalnost svima koji su nam svojim potpisom izrazili potporu. Isto tako, činjenica da smo prikupili više nego dvostruko potrebnih potpisa daje nam motiva i snage da nastavimo dalje u našemu radu, imajući u svakom trenutku u vidu odgovornost koju nam ovoliki broj potpisa potpore stavlja na naša pleća'', zaključuju iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close