''Mućke'' oko kolektora

HRS: Mostar se pretvorio u praonicu proračunskog novca

"Grad Mostar postao je poligon za samovolju i interese tajkunsko političkih neofeudalnih elita'', ističu iz HRS-a.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2017. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Mostar Hrvatske republikanske stranke (HRS) reagirao je na izjavu mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića o kašnjenju radova na postavljanju kolektora, uputivši pitanje je li to njegova "odokativna" ili stručna ocjena, s obzirom da se ne zna tko uopće obavlja nadzor radova.

"Službeno nadzor radi američka tvrtka Louis Berger, no ugovor sa spomenutom tvrtkom je istekao u travnju 2015. godine. Budući da se pojedine prometnice po nekoliko puta asfaltiraju, pa ponovno kopaju, HRS je u nekoliko navrata tražio izlazak gradske inspekcije na teren kako bi se utvrdilo da li izvođači rade u skladu s planom i zakonom", priopćeno je iz HRS-a.

Dodaje se kako su se za vrijeme radova dogodile brojne prometne nesreće, pa čak i ljudske žrtve, a inspekcija nije izišla na teren, iako je zakonski obvezna, nego su izvođači radova nastavili raditi protupropisno i protuzakonito, ugrožavajući živote sudionika u prometu gradom.

"Grad Mostar postao je poligon za samovolju i interese tajkunsko političkih neofeudalnih elita. Pretvorio se u ogromnu praonicu proračunskog novca koji se troši netransparentno, neplanski i u skladu s potrebama vlasnika određenih tvrtki, dobavljača i pojedinaca iz grada, nipošto za potrebe žitelja. Izvođenje građevinskih radova u kojem izvođači sami sebe nadziru i organiziraju gradsku mobilnost, a slučajni prolaznici reguliraju promet umjesto policije, samo je jedan u nizu dokaza koji to potvrđuju. No, i tome će doći kraj", poručili su iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close