Program

HRS: Mostar neće biti grad probrane elite

''Poseban naglasak stavit ćemo na uknjižavanje DTK infrastrukture, kako bi se stvorili prihodi koji bi se uložili u razvoj i polaganje optičke infrastrukture po cijelom gradu'', navodi Hrvatska republikanska stranka.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2020. u 10:45 Plaćeni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HRS se kroz djelovanje u Skupštini HNŽ-a, ali i djelovanje kroz institucije s gradske razine, dokazao kao jedina konstruktivna, nepotkupljiva i istinska oporba vladajućim strankama. Bez obzira na sve, pokazali smo i dokazali svoju dosljednost, navodi Hrvatska republikanska stranka.

''HRS sigurno ulazi u gradsko vijeće grada Mostara i napokon ćemo dobiti sredstvo i prostor koji ćemo iskoristiti kako bi Mostar konačno postao grad svojih žitelja, a ne grad odabrane elite koja tretira naš grad kao svoje privatno vlasništvo. Na taj način smo i definirali svoj Program rada kroz ove četiri godine. Bez velikih obećanja, bez obećanja sreće i blagostanja samo ako glasujete za nas, isključivo realno izvedive stvari u četverogodišnjem mandatu'', navodi stranka.

Ističu kako je primarna stvar Transparentnost!

''Transparentnost je prvi korak u suzbijanju korupcije i nepotizma, ono što je rak rana našeg društva, a osobito Mostara. Gradu poklanjamo aplikaciju 'Transparentan grad', s kojom će svaki građanin Mostara znati gdje ide svaka marka gradskog proračuna. Također, mora se uraditi inventura gradske imovine, javno objaviti korisnici ugovora u najmu, cijene najma, kao i prihodi ostvareni na osnovu toga'', poručuju republikanci navodeći kako donošenje novih prostornih i urbanističkih planova, kako pomoći gospodarstvu, kako riješiti probleme komunale, kako reafirmirati zračnu luku Mostar, ukidanje bespotrebnih parafiskalnih nameta, uvođenje autoprijevozničkih renti (po uzoru na Dubrovnik), pojedinačnih i grupnih renti za posjet Starom gradu itd.

''Poseban naglasak stavit ćemo na uknjižavanje DTK infrastrukture, kako bi se stvorili prihodi koji bi se uložili u razvoj i polaganje optičke infrastrukture po cijelom gradu. Uradili smo program poticajne stanogradnje za mlade obitelji, porodiljne naknade, naknade za socijalno ugrožene obitelji, izgradnju novih vrtića, modernizaciju postojećih, subvencija boravka djece u svim vrtićima, a ne samo gradskim. Završetak izgradnje crkve i pastoralnog centra Kristova Uskrsnuća, financiranje sportskih udruženja koji rade s djecom do 16 godina te program 'Sportska škola u svakoj dvorani'', navodi HRS u programu.

Kopirati
Drag cursor here to close