Iskoristite priliku

HRS: Ako želite uništavati rijeke radite to vikendom

HRS je zbog radova u Buni poslao Zahtjev za hitan inspekcijski nadzor inspekcijama ministarstva poljoprivrede i ministarstva gospodarstva, ali im je rečeno kako inspekcija može na teren tek u ponedjeljak.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2021. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ako želite onečišćavati rijeke i okoliš, krenite s radovima petkom popodne, završite do ponedjeljka jer inspekcija izlazi ponedjeljkom", naveli su iz mostarskog HRS-a.

Naime, u svojem priopćenju oni navode kako su ih mještani Bune upozorili na građevinske radove u koritu rijeke koji čine veliku štetu koritu rijeke i onečišćuju je.

Kako ističu, po primitku informacije kontaktirali su gradsku inspekciju, koja ih je uputila na ministarstvo poljoprivrede HNŽ budući da je vodoprivreda domena županijske razine.

"Sukladno Zakonu o inspekcijama, poslali smo Zahtjev za hitan inspekcijski nadzor inspekcijama ministarstva poljoprivrede i ministarstva gospodarstva. Iako je zakonski obvezna izaći na teren odmah, budući da se radi o opasnosti za okoliš, rečeno nam je kako inspekcija može izići na teren tek u ponedjeljak", kazali su iz HRS-a.

Navode kako će izvođač radova, koji prema riječima mještana ne posjeduje dozvolu, završiti ono što je planirao do ponedjeljka.

"U međuvremenu, medijima se javio i investitor Rafael Gagro kako teškim strojevima u koritu rijeke obnavlja staru vodenicu, odnosno radi posao 'koji je država davno trebala uraditi'. Ne znamo samo je li ove radove koji će nepovratno oštetiti korito rijeke plaća svojim novcima ili našim, od onih 179.800 KM koje je dobio od Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša FBiH", poručili su iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close