Vijeće ministara

Hoće li FUP na granicu sa Srbijom?

Tako bi se ''omogućilo Federalnoj policiji da na teritoriji Republike Srpske može raditi sve što je u nadležnosti Policije Republike Srpske''.
Vijesti / Politika | 09. 11. 2019. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara zakazalo je za utorak, 12. studenog, sjednicu na čijem je dnevnom redu pitanje migracija kojim se želi nametnuti sporazum, koji je donio ministar sigurnosti Dragan Mektić, a predviđa da na istočnu granicu bude upućena Federalna policija kao ispomoć Graničnoj policiji, saznaje Alternativna televizija.

Ovaj prijedlog, u čijem je potpisu kao predlagač navedeno Ministarstvo sigurnosti, nalazi se pod točkom 26., prenijela je Srna.

Materijali koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH obuhvaćaju Informaciju sa sveobuhvatnim Planom mjera i aktivnosti radi rješavanja problema povećanog priliva migranata, Informaciju o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata za razdoblje travanj, svibanj, lipanj, srpanj i kolovoz 2019. godine i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj suradnji u nadzoru granice.

Ovim sporazumom je cilj da se na istočnu granicu sa Srbijom pusti Federalna policija da bi vršila kontrolu istočne granice s Graničnom policijom u Republici Srpskoj, navodi ATV.

Tako bi se, dodaje ATV, ''omogućilo Federalnoj policiji da na teritoriji Republike Srpske može raditi sve što je u nadležnosti Policije Republike Srpske''.

ATV podsjeća da je direktor Granične policije Zoran Galić nedavno odolio takvom pritisku.

Kopirati
Drag cursor here to close