HRS pita

Hoće li Ćosić prestati manipulirati te napraviti ono što se od njega očekuje?

''Uz v.d. ravnatelja Druge osnovne škole Miljenka Galića kući bi trebao poslati i samu ministricu jer je izigrala njegovo povjerenje, ali i povjerenje svih nas običnih građana koji još vjerujemo u pravednost i pravičnost''
Vijesti / Politika | 14. 09. 2021. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Široki Brijeg Hrvatske republikanske stranke oglasio se povodom pisanja Bljeska o istrazi koja se provodi u širokobriješkoj školi zbog upošljavanja putem javnog natječaja.

Naime, na natječaju za posao nastavnika u širokobriješkoj Drugoj osnovnoj školi uposlena je trećerangirana na popisu prijavljenih koja je imala skoro duplo manje bodova od prvih dvoje.

Reagirao je i premijer ŽZH Zdenko Ćosić, koji je kazao kako se ''po svemu sudeći radi o sumnjivim radnjama, koje su nevješto ali drsko osmišljene upravo u krugu onih ljudi koji bi trebali spriječiti slične pojavnosti''.

''Javno pitamo premijera Zdenka Ćosića tko je namjestio natječaj za izbor ravnatelja u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, a koji je namjestio natječaj za posao nastavnici koja je bila trećerangirana na popisu prijavljenih i koja je imala skoro duplo manje bodova od prvih dvoje, njegove ga kvalifikacije sigurno nisu izabrale.Dakle, netko manipulira!'', priopćeno je iz HRS-a.

Dalje navode i kako će u školama Županije Zapadnohercegovačke ''suzbijanje korupcije početi kada prvi premijer Zdenko Ćosić prestane koristiti prigodnističke retoričarske figure kojima pokušava manipulirati s javnošću.''

Iz HRS-a smatraju i kako se Ćosić pravda da nije upoznat s time što se događalo s nezakonitim prijemom nastavnice na posao u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, premda je bila treća na listi.

''Ukoliko je to istina onda pozivamo premijera ŽZH Zdenka Ćosića da odstupi s pozicije jer je upravo županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH – Ružica Mikulić iz njegove stranke 'HDZ-a', koju je on uvrstio u svoj tim ministara koji se nalaze u Vladi ŽZH, znala za spomenuti javni natječaj.''

Dodaju i da sumnjaju kako premijer Ćosić govori istinu, ali ako je ipak govori onda zna što bi trebao činiti.

''Uz v.d. ravnatelja Druge osnovne škole Miljenka Galića kući bi trebao poslati i samu ministricu jer je izigrala njegovo povjerenje, ali i povjerenje svih nas običnih građana koji još vjerujemo u pravednost i pravičnost prilikom raspisivanja javnih natječaja, posebice kada je riječ o odgojno-obrazovnom sustavu. Naravno, uz dvoje spomenutih, posao treba izgubiti i navedena nastavnica koja je koruptivnim rabotama i po stranačkoj pripadnosti došla do pozicije u školi'', kazali su iz GO HRS-a Široki Brijeg.

''Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, među ostalim, jasno su definirane nadležnosti, od raspisivanja natječaja do prijema na posao, kako djelatnika, tako i ravnatelja, ali i uloga Ministarstva, što bi jedan premijer trebao znati.

Obrazovni sustav u ŽZH odavno je potrebno reformirati i reorganizirati jer je postao utočište članova stranke na vlasti a što svakodnevno utječe na odgojno-obrazovni sustav građana ŽZH.

Mislite li da Širokobriježani nemaju zdrav razum, ne možete raspisivati natječaje po stranačkim referencama i glumiti kako niste imali pojma o tome, a sve se događa uz blagoslov ministarstva koje jedno od glavnih sastavnica Vlade ŽZH'', zaključili su na kraju priopćenja iz GO HRS-a Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close