Pravni vakuum

HNŽ: Primljene policajce nema tko zaposliti

Budući da je spomenutim mladim policajcima probni rad istekao 30. kolovoza, oni se nalaze u pravnom vakuumu pa se ne može potvrditi njihovo zapošljavanje.
Vijesti / Politika | 18. 09. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi policajci Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije našli su se u pravnom vakuumu što može dovesti do negativnih posljedica po Upravu policije u cjelini koja riskira da ne bude u mogućnosti odgovoriti na svakodnevno rastuće sigurnosne izazove, upozorio je policijski sindikat u pismu upućenom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kako doznajemo, u pismu se navodi da su potpisani ugovori o radu sa 75 policijskih službenika u početnom činu policajac i pet policijskih službenika s činom mlađi inspektor.

Oni bi, kako nalaže zakon, trebali biti na probnom radu 12 mjeseci nakon čega se, ovisno o uspjehu u radu i ocjeni nadležnih, potvrđuje zapošljavanje. No, budući da je spomenutim mladim policajcima probni rad istekao 30. kolovoza, oni se nalaze u pravnom vakuumu pa se ne može potvrditi njihovo zapošljavanje.

Sindikat je, kako bi se izbjegle sve eventualne neželjene posljedice, povreda radnih prava i pravna nesigurnost mladih policajaca, apelirao na ministra da se ovaj problem riješi u najkraćem roku kako se policija, kojoj nedostaje službenika, ne bi našla pred novim izazovima.

Kopirati
Drag cursor here to close