Zaštita naroda

HNS pozdravlja američke i hrvatske napore oko BiH

''Hrvatski politički predstavnici u potpunosti su posvećeni osnaživanju i ostvarenju zaštite hrvatskoga naroda i iskoracima ka prosperitetu i napretku BiH...'', navodi se.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2020. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski narodni sabor pozdravlja zajedničko hrvatsko – američko liderstvo u Bosni i Hercegovini i Jugoistočnoj Europi, zaštita konstitutivnih naroda ključna za BiH.

''Hrvatski narodni sabor pozdravlja zajedničko liderstvo i napore Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Jugoistočnoj Europi, iznova potvrđenih u razgovorima između državnog tajnika SAD-a Mike Pompea i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su, ''kao istaknuti međunarodni partneri Bosne i Hercegovine, Republika Hrvatska i Sjedinjene Američke Države u svojim razgovorima ponovno iskazali predanost zajedničkoj potpori Bosni i Hercegovini na njezinom putu izgradnje stabilnosti i prosperiteta''.

''Prepoznavanje važnosti suočavanja s pitanjima koja opterećuju potrebne iskorake u euroatlantskim integracijama BiH te pitanjima koja uzrokuju stagnaciju bh. društva, poput negiranja ustavno zagarantiranih prava hrvatskoga naroda, ključni su za naš daljnji napredak na putu održive izgradnje demokratski uređenog i stabilnog društva'', navodi HNS.

Organizacija koja okuplja većinu hrvatskih stranaka u BiH, a predvođena HDZ-om, navodi kako su daljnja međunarodna pažnja i internacionalizacija pitanja poštivanja ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, zaštite prava i jednakopravnosti konstitutivnih naroda te euroatlantskog puta BiH nužni za pravovremeno isticanje žurnih koraka ka stabilizaciji unutarnjih prilika i vanjskopolitičkih prioriteta.

''Hrvatski politički predstavnici u potpunosti su posvećeni osnaživanju i ostvarenju zaštite hrvatskoga naroda i iskoracima ka prosperitetu i napretku BiH. Kao krovna politička organizacija hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, Hrvatski narodni sabor prepoznaje međunarodni angažman i poziva međunarodne partnere, u svjetlu 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma, na predan zajednički rad na eliminaciji ustavno-rušilačke retorike, kao i na osiguravanju potpune jednakopravnosti konstitutivnih naroda te na potpunu predanost svih relevantnih sudionika euroatlantskom putu i stabilnosti BiH'', navodi se u priopćenju za javnost HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close