Institucionalna i politička kriza

HNS: Bošnjačka politika svjesno gura državu na rub

''Politički predstavnici hrvatskog naroda okupljeni oko HNS-a BiH pozivaju na dijalog i dogovor u provođenju Sporazuma kako bi se eliminirale daljnje opstrukcije koje nanose štetu ugledu, funkcioniranju te žiteljima BiH.''
Vijesti / Politika | 27. 08. 2019. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odlaganje imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH sustavno ugrožava provođenje Sporazuma čelnika izbornih pobjednika o načelima uspostave vlasti i pokazuje neodgovornost bošnjačke politike koja svjesno gura državu na rub institucionalne i političke krize'', stoji na početku priopćenja Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

''Nepoštivanje Sporazuma o načelima uspostave vlasti jasno je ignoriranje biračke volje i zabrinjavajuće rušenje demokratskih načela, koje je protivno nastojanjima za stabilizaciju i razvoj Bosne i Hercegovine. 

Blokada napretka političkim ucjenama ugrožava provedbu dogovora koji je zadobio široku podršku međunarodne zajednice i rezultirao vjerodostojnom perspektivom integracija Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO savez. 

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine neće posustati u zalaganjima za potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda s ostalim konstitutivnim narodima BiH, niti će se umoriti od odlučnog djelovanja u pravcu međunarodnih integracija i implementacije reformi koje su u interesu naše domovine. 

Politički predstavnici hrvatskog naroda okupljeni oko Hrvatskog narodnog sabora BiH pozivaju na dijalog i dogovor u provođenju Sporazuma kako bi se eliminirale daljnje opstrukcije koje nanose štetu ugledu, funkcioniranju te žiteljima Bosne i Hercegovine'', priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close