HNP

Vukadin 'oteo' HDZ-ovce u Tomislavgradu

Za v.d. predsjednika općinskoga odbora jednoglasno je izabran Ivan Vukadin, a nakon lokalnih izbora bit će provedeni i unutarstranački izbori.
Vijesti / Politika | 11. 09. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tomislavgradu službeno je utemeljen Općinski odbor Hrvatskoga nacionalnog pomaka (HNP).

Osim jednoga člana, čine ga svi ostali dojučerašnji članovi OO HDZ BiH Tomislavgrad (25), donedavni članovi Mladeži i Zajednice žena HDZ-a BiH Tomislavgrad koji su jedinstveno stali uz isključene članove HDZ-a BiH Tomislavgrad (Ivan Vukadin, Robert Bagarić, Ante Tadić).

Za v.d. predsjednika općinskoga odbora jednoglasno je izabran Ivan Vukadin, a nakon lokalnih izbora bit će provedeni i unutarstranački izbori.

Pročitajte još

Uz OO HNP-a stalo je 11 vijećnika Općinskoga vijeća Tomislavgrad (Luka Krstanović, Anamarija Galir, Josip Bagarić, Anita Grgić, Ante Đikić, Ivana Dodig, Ante Bokanović, Ante Kutleša, Milica Skočibušić, Ante Vukadin, Perica Ivić), 6 zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije (Robert Bagarić, Ante Tadić, Stipan Šarac, Anita Batarilo, Mladen Šarić, Ivan Tomić) 2 ministra u Vladi Hercegbosanske županije (Stipan Šarac, Petar Galić), 2 zastupnika Zastupničkoga doma Parlamenta F BiH (Ante Baković, Petar Galić) i jedan zastupnik u Domu naroda Parlamenta F BiH (Stipan Šarac), poručeno je iz Ureda za informiranje HNP-a.

Podsjetimo, ovih dana najavljeno je i formiranje Vlade HBŽ čiji je mandatar upravo Ivan Vukadin koji će na zakazanoj sjednici za 17. rujna predložiti ministre za novu županijsku Vladu. No, iz HDZ-a BiH poručeno je kako njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine. 

Informacija koja se pojavila u dijelu medija, kako će većinu u Skupštini Hercegbosanske županije, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije točna, istaknuto je iz HDZ-a BiH.

''Ukoliko će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i sa osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH.  Zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez predhodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu'', poručeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close