Zbog radova

Hercegovački zastupnici ne znaju do kada će biti ''nomadi''

Iz Stručne službe su ponovili riječi predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Šerifa Špage da će ''nakon završetka radova, prijenos sjednice Skupštine svakako će biti omogućen''.
Vijesti / Politika | 09. 03. 2021. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i dalje će biti ''nomadi'' jer još nije poznato kada će zastupnici zasjedati u zgradi Skupštine koja se trenutno rekonstruira.

Zbog radova na zgradi Skupštine u Ulici Jakova Baruha Španca u Mostaru, predstavnici zakonodavne vlasti Županije bit će, kako to definicija Hrvatske enciklopedije kaže, ''pojedinci i skupine ljudi koji se stalno sele od mjesta do mjesta'' održavajući sjednice po gradskim i kulturnim institucijama.

Čeka se namještaj

''Kada je za očekivati završetak radova i početak održavanja sjednice Skupštine u zgradi Skupštine nismo u mogućnosti precizno odgovoriti. Naime, slijedi pokretanje i provedba postupka javne nabave radi uređenja interijera, u skladu sa Zakonom o javnim nabavama. Ne možemo predvidjeti rok završetka samog postupka, kao ni najpovoljniju ponudu duljine roka izvođača koji će se pojaviti na natječaju'', kazali su za Bljesak.info iz Stručne služba Skupštine HNŽ-a.

Pritom, iz Stručne službe su ponovili riječi predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Šerifa Špage da će ''nakon završetka radova, prijenos sjednice Skupštine svakako će biti omogućen''.

Vijećnica tehnički opremljena, ali...

Na pitanje zašto sjednice koje su se održavale u zgradi mostarske Gradske vijećnice nisu prenesene uživo budući da Vijećnica ima kakvu-takvu tehnološku opremljenost, iz Skupštine nisu odgovorili.

Dali su odgovor da ''sjednice ne održavamo uvijek u zgradi Vijećnice'' te da je ''posljednja sjednica održana 26. veljače 2021. godine u prostorijama Centra za kulturu Mostar koja nije opremljena tehnikom za prijenos''.

Foto: Bljesak.info / Radovi na zgradi Skupštine HNŽ-a

Radovi na objektu, stoji u obavijesti o nabavi, vrijedni su preko 760 tisuća maraka. Radove izvodi tvrtka Izgradnja Tojaga, prema projektu PB 'Stari Grad' d.o.o. Mostar. Za rekonstrukciju i održavanje zgrade te nabavu opreme Skupštine, županijska Vlada je na sjednici održanoj 3. ožujka 2021. izdvojila 850.000 KM.

Završetkom radova dvorana za sjednice imati trostruko ili četverostruko veći kapacitet od sadašnjeg, a uređuju se i uredi za predstavnike klubova zastupnika svih naroda. 

Kopirati
Drag cursor here to close