Herceg primio u nastupni posjet generalnog konzula Republike Turske

Konzul Oytan zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu i upućenim čestitkama, istaknuvši izrazitu opredijeljenost razvitku suradnje, na opću dobrobit
Vijesti / Politika | 30. 10. 2019. u 15:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je nastupni posjet novoimenovanoga generalnog konzula Republike Turske u Mostaru Kudreta Oytana.

Tom prigodom Herceg je istaknuo dosadašnju dobru suradnju Republike Turske i Vlade HNŽ-a te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unaprjeđenjem.

Herceg i Oytana razgovarali su o aktualnom stanju u HNŽ-u i u BiH, zatim o aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a s naglaskom na mogućnostima uspostave konkretnije suradnje u razvitku gospodarstva, prometne povezanosti i turizma.

"Bitnu ulogu u gospodarskomu razvitku Hercegovačko-neretvanske županije ima Zračna luka Mostar koja nam je poveznica sa zemljama Europe i šire. Imamo bogat turistički potencijal koji je atraktivan za turiste, kao i brojna gospodarska dobra, a to je prostor koji možemo značajno unaprijediti privlačenjem ulagača", istaknuo je Herceg.

Konzul Oytan zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu i upućenim čestitkama, istaknuvši izrazitu opredijeljenost razvitku suradnje, na opću dobrobit, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close