Na putu za EU

Herceg Čoviću predstavio prioritete u HNŽ-u; Čović pojasnio što je s Ustavom HNŽ-a

Premijer Herceg je predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čovići govorio o aktivnostima kada su u pitanju europske integracije.
Vijesti / Politika | 19. 10. 2017. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među najbitnijim prioritetima rada Vlade Hercegovačko-neretvanske županije premijer Nevenko Herceg istaknuo je obrazovanje, posebice rješavanje tehnološkog viška, zapošljavanje 130 prosvjetnih djelatnika u stalni radni odnos, preuzimanje prijevoza učenika, obnovu školskih objekata, usvajanje organizacijske sheme škola, potporu studentima kroz više od 1500 stipendija i subvencija smještaja u studentske domove, te stvaranje partnerskog odnosa sa sindikatima.

Priopćeno je to nakon susreta Hercega s predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Herceg je upoznao Čovića sa stanjem u Županiji kratko se osvrnuvši na konkretne poteze i mjere koje je Vlada poduzimala u dvije godine rada. Posebno je ukazao na financijsko konsolidiranje i stabiliziranje županijskih financija, što je omogućilo redovito servisiranje svih obveza i otvorilo razvojnu dimenziju Proračuna. 

Pohvale za Vladu

Također je govorio o provedbi Akcijskoga plana Reformske agende ističući usvajanje integrirane multisektorske Strategije razvitka i Nacrta Prostornoga plana HNŽ, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

Istaknuo je, također, i suradnju s općinama na projektima vodoopskrbe i cestovne infrastrukture, donošenje Zakona o zaštiti obitelji s djecom koji prvi put omogućuje ostvarivanje četiri prava, provedbu obveza iz Zakona o dopunskim pravima branitelja i poticaje za zapošljavanje djece poginulih branitelja, materijalno-tehničko opremanje policije, te skori završetak procedure prijama 100 vježbenika.

Herceg je govorio je i o aktivnostima kada su u pitanju europske integracije, ističući kako je Vlada na vrijeme usvojila odluke koje su omogućile sudjelovanje njezinih predstavnika u svim tijelima predviđenima tzv. mehanizmom koordinacije. Ukazao je na sudjelovanje Vlade u davanju odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije kazavši kako je taj posao okončan uz poštivanje predviđenih rokova.

Čović je, navodi se, pohvalio rad Vlade i i ohrabrio je da nastavi sa započetim aktivnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close