Posjete

Herceg biskupu: Povjerena Vam je zahtjevna zadaća

Herceg je, kako je priopćeno iz Vlade, izrazio nadu da će novi biskup Crkve u Hercegovini svojim radom znati odgovoriti na izazove s kojima će se susretati…
Vijesti / Politika | 29. 10. 2020. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povjerena Vam je vrlo zahtjevna zadaća jer je Hercegovina, po mnogo čemu, specifično područje u kojemu žive i djeluju građani različnih nacionalnosti i vjeroispovijesti'', rekao je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik u županijskoj Skupštini koji se susreo s mons. Petrom Palićem, novim biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Herceg je, kako je priopćeno iz Vlade, izrazio nadu da će novi biskup Crkve u Hercegovini svojim radom znati odgovoriti na izazove s kojima će se susretati.

Biskup Palić zahvalio je predsjedniku Hercegu na prijemu kao i na upućenim riječima pozdrava u prigodi preuzimanja službe mostarsko-duvanjskoga biskupa i istaknuo važnost suradnje crkvene i svjetovne vlasti, a sve s ciljem razvitka dobrobiti cjelokupna društva.

Naglasio je kako BiH mora biti zemlja ravnopravnih naroda i građana, u kojoj ima mjesta za dostojanstven život svakog čovjeka.

''Ova zemlja treba i mora biti zemlja koja ujedinjuje, a ne dijeli, odnosno zemlja mira, sloge i napretka. Budući da nam je na tom putu neophodna potpora svjetovne vlasti svih razina, raduje me da ćemo dosadašnju dobru suradnju nastaviti razvijati'', rekao je mostarski biskup.

''Tijekom susreta, predsjednik Herceg i biskup Palić razgovarali su, između ostaloga, i o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, poglavito u svjetlu održavanja predstojećih općinskih izbora. Osvrnuli su se i na izbore koji će ove godine biti održani i u Mostaru, ističući njihov značaj jer se radi o gradu u kojemu su smještene bitne obrazovne, kulturne i druge institucije hrvatskoga naroda. Sugovornici su se dotaknuli i iznimno bitnih socijalnih pitanja i skrbi za potrebite, u čemu je osobito pohvalno istaknuto karitativno djelovanje Biskupije, koje i Vlada HNŽ-a snažno podupire'', objavila je Vlada.

Kopirati
Drag cursor here to close