PDP postavlja pitanja

Helikopter RS-a prevezao Cecu na privatnu proslavu u Banja Luku?

Zahtijevaju hitan odgovor na pitanje - za koje točno potrebe je 31. prosinca 2017. i 1. siječnja 2018. godine korišten helikopter u vlasništvu RS-a, a koji je pod direktnom nadležnosti Kabineta predsjednika RS-a.
Vijesti / Politika | 02. 01. 2018. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički klub Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) zatražio je danas od Vlade da hitno odgovori je li točno da je helikopter RS-a u novogodišnjoj noći dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović u privatni noćni klub u Banja Luci.

 Zahtijevaju hitan odgovor na pitanje - za koje točno potrebe je 31. prosinca 2017. i 1. siječnja 2018. godine korišten helikopter u vlasništvu RS-a, a koji je pod direktnom nadležnosti Kabineta predsjednika RS-a.

  ''S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS-a dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub, u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS-a tražimo da razjasni  hoće li i koji točno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let'',  navodi se u priopćenju iz PDP-a, koje prenosi Fena.

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su najoštrije osudili to što Vlada RS-a zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pjevačice Svjetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banja Luci.

''O dolasku Cece Ražnatović, na nastup u privatni ugostiteljski objekat u Banja Luci, helikopterom plaćenim novcem građana RS-a, svjedoče fotografije i snimci na Facebook i Instagram profilima srpske pjevačice'', priopćeno je iz ove stranke.

Podsjećaju da je u kolovozu 2017. godine Vlada zadužila RS za 9,4 milijuna KM za kupovinu novog helikoptera.

''Kreditno zaduženje za novu letjelicu Helikopterskog servisa platit će građani RS. Pitamo Vladu da li građani iz svojih već odavno praznih džepova trebaju plaćati privatna putovanja pojedinaca. Krajnje je neprimjereno i nezakonito korištenje javnih resursa RS-a za privatne potrebe, a sve po nalogu Milorada Dodika koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS-a tretira kao svoj privatni posjed'', tvrdi se u priopćenju SDS-a, koje prenosi Fena.

Dodiku poručuju "da može kako hoće, ali ne može do kada hoće, jer 2018. godine promjene dolaze, a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine".

Kopirati
Drag cursor here to close