Izbori u RH

HDZ se zahvalio biračima i pozvao da u drugom krugu budu još uvjerljiviji

Iz stranke pozivaju birače da svojom podrškom se iskažu još jedno petogodišnje povjerenje predsjednice Grabar-Kitarović
Vijesti / Politika | 23. 12. 2019. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) u ponedjeljak je uputila zahvalu svim biračima koji su glasovali u prvom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske te podržali Kolindu Grabar-Kitarović, predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Republike Hrvatske, priopćeno je iz stranke.

''Zajedništvo koje smo iskazali prilikom prvog kruga predsjedničkih izbora, uz konkretne poruke za Hrvate u BiH, dodatno nas ohrabruje i poziva na još tješnju suradnju i potporu sestrinskoj stranci HDZ-u Republike Hrvatske i kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović'', stoji u priopćenju.

Iz stranke pozivaju birače da svojom podrškom se iskažu još jedno petogodišnje povjerenje predsjednice Grabar-Kitarović, koja se ''zalaže za poštivanje prava hrvatskog naroda u BiH, kao i legitmno predstavljanje na svim razinama vlasti''.

Za Hrvate u BiH, tvrde, preznačajne su poruke koje dolaze s Pantovčaka.

''Naš zadatak u BiH je ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda, osigurati da u BiH svi konstitutivni narodi i njeni građani bolje žive, da BiH krene smjerom kojim je išla Republika Hrvatska, smjerom gospodarskog rasta i razvoja, smjerom Europske unije'', navode.

Iz stranke pozivaju na ponovni izlazak na izbore.

''Zajedništvo smo pokazali u prvom krugu izbora za predsjednika RH 22. prosinca 2019. godine, zato, u drugom krugu 5. siječnja 2019. godine, moramo biti još uvjerljivi, te svojom izlaznošću iskazati povjerenje za još jedan petogodišnji mandat Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a RH'', priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close