Za izbore spremni

HDZ predstavio program za razvoj i o(p)stanak

Uime organizatora programa, Političke akademije HDZ-a BiH i Izvršnog izbornog stožera HDZ-a BiH, prisutne je pozdravila ravnateljica Akademije Lidija Bradara...
Vijesti / Politika | 05. 09. 2018. u 13:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje programa "Razvoj i o(p)stanak" Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održano je u srijedu u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Uime organizatora programa, Političke akademije HDZ-a BiH i Izvršnog izbornog stožera HDZ-a BiH, prisutne je pozdravila ravnateljica Akademije Lidija Bradara, među kojima su bili predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović te predsjednica Izvršnog izbornog stožera HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Bradara je ukratko predstavila ključne odredbe Kodeksa, nakon čega je govorila o programu "Razvoj i o(p)stanak" koji čini sedam ključnih točaka, i to gospodarski rast i razvoj, zatim demografska obnova, obitelj i mladi, hrvatski branitelji, pravne i sigurnosne politike, obrazovanje, znanost, kultura, sport i mediji, zdravstvo i socijalna sigurnost te ubrzanje EU i NATO puta.

Foto: Fena / Bradara i Čović na predstavljanju programa

''Naše slogane, Narod i domovina kao i Razvoj i opstanak, koje smo danas službeno predstavili javnosti a stranačkim kolegama još prije par mjeseci na Kupresu želimo iskomunicirati maksimalno sa cijelim hrvatskim narodom. Na Zajedništvo pak pozivamo sve partnere sa kojima gradimo Hrvatski narodni sabor u BiH, sve druge političke subjekte unutar hrvatskog naroda, sve predstavnike drugih naroda ali i narode i sve građane sa kojima dijelimo našu Bosnu i Hercegovinu kao i naše susjedne države'', rekao je prilikom predstavljanja Izbornog programa HDZ-a BiH i Kodeksa ponašanja u izbornim kampanjama ove stranke hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović.

HDZ BiH i sedam stranke HNS-a na predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 7. listopada 2018. godine, ulaze sa sloganom "Zajedništvo" i programom "Razvoj i o(p)stanak".

Podsjećamo, koalicija okupljena oko HDZ-a 1990 optužila je koaliciju oko HDZ-a BiH da su im ukrali slogan te zaprijetila sudom.

Kopirati
Drag cursor here to close