Županijski odbor

HDZ podržao Opsenicu u pregovorima sa sindikatom te pozvao na povratak učenika u klupe

ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a navodi kako ''daje punu podršku pregovaračkom timu Vlade HNŽ-a na čelu s ministrom dr. Goranom Opsenicom da kroz razgovore sa sindikatom zdravstvenih djelatnika iznađe najbolje rješenje za obje strane.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2021. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na VII. sjednici županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ donesen je zaključak da se nastavni proces u obrazovanju treba što prije vratiti u normalne okvire, navode iz ove stranke.

''Apeliramo da se učenici osnovnih i srednjih škola te studenti čim prije vrate u svoje učionice, te da se nastavni proces održava u punom kapacitetu'', zaključak je ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a.

Također, ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a navodi kako ''daje punu podršku pregovaračkom timu Vlade HNŽ-a na čelu s ministrom dr. Goranom Opsenicom da kroz razgovore sa sindikatom zdravstvenih djelatnika iznađe najbolje rješenje za obje strane, a sve u cilju pružanja pune zdravstvene usluge pučanstvu''.

ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a čvrsto je stao i uz priopćenje za javnost predsjednika klubova HDZ-a i Hrvata u Skupštini povodom objave na društvenoj mreži od strane ministra Rašida Hadžovića.

''Rašid Hadžović, trenutni ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a putem svoje objave na društvenoj mreži Facebook javno je istaknuo stav i dao potporu osuđenom ratnom zločincu i zapovjedniku 4. muslimanske brigade, za zločine nad Hrvatima i Srbima u Konjicu. U objavi se navodi da je general bošnjačke Armije BiH, osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin "heroj, a ne zločinac".

Smatramo skandaloznim i krajnje uvredljivim ovakav javni stav ministra Hadžovića kojim veliča ratne zločince, te potpunim moralnim sunovratom osobe koja je dužnosnik u izvršnoj vlasti ove županije. Osoba koja je na čelu ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta poslala je poruku da su mu stravični i monstruozni ratni zločini protiv Hrvata i Srba prihvatljivi i ''patriotski opravdani''.

Obzirom na potpuni izostanak suosjećanja s obiteljima žrtava nebošnjačkog stanovništva, pijeteta prema stravično ubijenim žrtvama, te hvaleći i opravdavajući ratne zločine i zločince koje svoj epilog dobivaju na Sudu BiH ističemo kako ministar Hadžović ovakvim porukama osramotio i multietničku Vladu HNŽ-a, te narušio međunacionalne odnose i povjerenje'', naveli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close