Pomoć potrebna

HDZ o najavi Rusa u SKB-u: Nepotrebna je politizacija

Također, navode, svjedoče i providnom skretanju pozornost sa stvarnih afera, kao što je nedavna netransparentna nabavka respiratora proračunskim sredstvima.
Vijesti / Politika | 01. 05. 2020. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom pojave pandemije koronavirusa, a u vidu rastuće međunarodne solidarnosti i duha zajedništva, brojna veleposlanstva u Bosni i Hercegovini su kontaktirana. Većina veleposlanstava ponudila je pomoć pri suzbijanju širenja virusa na području naše domovine, priopćeno je u petak iz HDZ-a BiH.

Na utvrđenim činjenicama i prenesenog pozitivnog iskustava Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka zatražen je dolazak istog ruskog humanitarno-medicinskog konvoja pomoći i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar koji je u proteklom tjednu boravio u Bosni i Hercegovini. 

Pročitajte još

U ovim zahtjevnim okolnostima i naporima, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović se zahvaljuje svima koji su voljni dati i daju doprinos kako zdravstvenim tako i svim drugim ustanovama i institucijama u BiH koje izravno sudjeluju u borbi protiv pandemije koronavirusa, bilo to u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili bilo kojoj drugoj sredini.

''Zdravstveni izazovi, socijalna osjetljivost, teška gospodarska situacija i sigurnosni izazovi s kojim se trenutno naša domovina BiH suočava, nikako i nikome ne smiju biti opredjeljenje za poticanje bespotrebnih političkih sukoba, utemeljenog na obmanama i lažima, što smo svjedoci kod konkretnog slučaja'', stoji u priopćenju.

Također, navode, svjedoče i providnom skretanju pozornost sa stvarnih afera, kao što je nedavna netransparentna nabavka respiratora proračunskim sredstvima.

Hercegovačko-neretvanska županija kao jedna od najpogođenijih županija koronavirusom, tvrde, trebala bi biti prioritetom za svaki vid humanitarne pomoći, svih naroda u BiH gledajući stvarne potrebe ove županije, neovisno o nacionalnoj strukturi stanovništva u ovoj situaciji.

Koronavirus je svima nama zajednički neprijatelj i svaka politizacija je neprihvatljiva, u pitanju su ljudski životi i pružena pomoć je uvijek dobro došla, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close