Zahtjev Tužiteljstvu HNŽ-a

HDZ Mostar traži pritvor za nasilne policajce

Poručili su kako su policijski službenici prekršili policijske ovlasti i kodeks ponašanja što zahtijeva oštar i odlučan odgovor.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2021. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom nemilog događaja u kojem je na brutalan i siledžijski način pretučen naš sugrađanin od strane dvojice policijskih službenika MUP-a HNŽ-a, najoštrije osuđujemo takvo ponašanje i zahtijevamo odlučan odgovor od strane Tužiteljstva HNŽ-a i županijskoga MUP-a, istaknuli su iz Gradskog odbora HDZ Mostar.

Kako navode policijski službenici prekršili su policijske ovlasti i kodeks ponašanja što zahtijeva oštar i odlučan odgovor.

"Pozdravljamo odluku županijskoga MUP-a da ih se udalji s dužnosti i zahtijevamo od Tužiteljstva HNŽ-a, zbog posebne brutalnosti počinjenja ovog kaznenog djela koje je uznemirilo ne samo grad Mostar, već i cijelu BiH, da im se odredi jednomjesečni istražni pritvor kako ne bi mogli utjecati na tijek istrage i moguće svjedoke u ovom nemilom slučaju", poručili su iz HDZ-a Mostar.

Ističu kako zajedno s građanima Mostara očekuju brzu i oštru reakciju odgovornih pojedinaca i institucija, ali ipak smatraju kako je riječ o izoliranom slučaju.

"Vjerujemo kako je ovo izoliran slučaj koji ni na koji način ne govori o postupanju svih policijskih struktura u Hercegovačko–neretvanskoj županiji jer najveći broj njih svoj posao obnašaju profesionalno, časno i odgovorno", stoji u priopćenju.

Naglasili su kako neće dopustiti da pojedinačni izgredi i neodgovorni pojedinci naruše teško stečeni mir i povjerenje Mostarki i Mostaraca.

Kopirati
Drag cursor here to close