Drugi put za stolom

HDZ BiH predložio izaslanstvu SDA smjernice za formiranje vlasti u HNŽ

Predstavnici ŽO SDA HNŽ-a su kazali kako će ponuđeni program djelovanja nove vladajuće većine u Skupštini HNŽ i nove Vlade HNŽ 2018.-2022. predstaviti nadležnim političkim tijelima svoje stranke.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2019. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Županijskog odboraO HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije večeras je u Mostaru nastavilo razgovore sa Županijskim odborom SDA na temu formiranja vlasti u Hercegovačko–neretvanskoj županiji.

Tijekom razgovora ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a je predstavio i ponudio ''Programske odrednice za formiranje vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji za mandatno razdoblje 2018. – 2022''.

Predstavnici ŽO SDA HNŽ-a su kazali kako će ponuđeni program djelovanja nove vladajuće većine u Skupštini HNŽ i nove Vlade HNŽ 2018.-2022. predstaviti nadležnim političkim tijelima svoje stranke, priopćeno je iz stranaka.

Podsjećamo, hercegovačko-neretvanski HDZ BiH predložio je svoj program formiranja vlasti i drugim strankama, a najviše suglasje postigao je sa HDZ-om 1990.

Ljubo Bešlić, čelnik županijskog HDZ-a BiH rekao je ranije kako su na Predsjedništvu županijskog odbora odobrene smjernice za uspostavu vladajuće većine za razdoblje 2018- 2022.

''Niz odrednica smo sveli u sedam točaka. Sadržaj je da imamo širu vladajuću većinu, reforme za bolji život građana, veću socijalnu osjetljivost, poticaje zapošljavanja. Stanje u županiji nije zadovoljavajuće. Mi bismo željeli u nekoj široj koaliciji popraviti stanje'', rekao je tada Bešlić.

Vrijedi spomenuti kako je HDZ BiH programske odrednice za formiranje vlasti predložio i SDP-u i HRS-u, koju su odlučili u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti ove županije djelovati kao oporba.

Kopirati
Drag cursor here to close